ATV

Predvođena Baburinom

U Sokolac doputovala visoka politička delegacija iz Rusije

 • Извор: СРНА
 • 12.09.2023. 20:58

Visoka politička delegacija iz Rusije, koju predvodi predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergej Baburin, doputovala je večeras na Sokolac, rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da je u toku prijateljski neformalni razgovor sa gostima iz Ruske Federacije, a sutra će od 8.30 časova razgovarati o budućoj kulturnoj, sportskoj i privrednoj saradnji.

Sastanak će biti u zgradi opštine Sokolac, a potom će gosti u pratnji domaćina posjetiti Srpsko vojničko groblje "Novi Zejtinlik" na kome je sahranjeno skoro hiljadu srpskih boraca poginulih u odbrani Sarajevsko-romanijske regije i manastir Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji "Sokolica".

Bjelica je naglasio da je Baburin prijatelj Republike Srpske i srpskog naroda, što je pokazao u teškim ratnim vremenima, a danas to potvrđuje njegovanjem i potvrđivanjem kulturnih veza i saradnje.

On je napomenuo da će visoku političku delegaciju sutra primiti i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić u prostorijama Gradske uprave, potom će ruska delegacija posjetiti i Sarajevo.

Pored Baburina, koji je i bivši potpredsjednik Državne dume, u delegaciji su i predsjednik Međunarodnog Fonda ljudskog dostojanstva i bezbjednosti, koordinator Komiteta za saradnju sa Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj Andrej Snegov i direktor kompanije "Vektor-N" Sergej Dobrinjin.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:50 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.