Predvođena Baburinom

U Sokolac doputovala visoka politička delegacija iz Rusije

  • Извор: СРНА
  • 12.09.2023. 20:58

Visoka politička delegacija iz Rusije, koju predvodi predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergej Baburin, doputovala je večeras na Sokolac, rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da je u toku prijateljski neformalni razgovor sa gostima iz Ruske Federacije, a sutra će od 8.30 časova razgovarati o budućoj kulturnoj, sportskoj i privrednoj saradnji.

Sastanak će biti u zgradi opštine Sokolac, a potom će gosti u pratnji domaćina posjetiti Srpsko vojničko groblje "Novi Zejtinlik" na kome je sahranjeno skoro hiljadu srpskih boraca poginulih u odbrani Sarajevsko-romanijske regije i manastir Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji "Sokolica".

Bjelica je naglasio da je Baburin prijatelj Republike Srpske i srpskog naroda, što je pokazao u teškim ratnim vremenima, a danas to potvrđuje njegovanjem i potvrđivanjem kulturnih veza i saradnje.

On je napomenuo da će visoku političku delegaciju sutra primiti i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić u prostorijama Gradske uprave, potom će ruska delegacija posjetiti i Sarajevo.

Pored Baburina, koji je i bivši potpredsjednik Državne dume, u delegaciji su i predsjednik Međunarodnog Fonda ljudskog dostojanstva i bezbjednosti, koordinator Komiteta za saradnju sa Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj Andrej Snegov i direktor kompanije "Vektor-N" Sergej Dobrinjin.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!