"Istočna alternativa"

U Srebrenici plakati sa Šmitovim likom: “Dalje ruke od srpske zemlje”

  • Извор: СРНА
  • 01.06.2023. 12:39

Aktivisti Udruženja građana "Istočna alternativa" danas su u Srebrenici polijepili plakate sa likom Kristijana Šmita na kojima piše "Dalje ruke od srpske zemlje".

Iz Udruženja su pozvali političke subjekte iz Republike Srpske da se ujedine protiv nametanja zakona o imovini i spriječe otimanje teritorije koju je srpski narod krvlju platio.

Divlje svinje izazvale tri nezgode na auto-putu Banjaluka - Gradiška

Divlje svinje izazvale tri nezgode na auto-putu Banjaluka - Gradiška

Predsjednik Udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni da Kristijan Šmit sam sebi izmišlja ovlaštenja i preuzima ulogu okupatora sa željom da Srbima otme imovinu u miru, podsjetivši da je u Dejtonskom sporazumu precizno navedeno da Republici Srpskoj pripada 49 odsto ukupne površine BiH i da se to mora poštovati.

"Potrebno je izvršiti i reviziju statusa Brčko distrikta da bi se tačno poštovala odredba o teritorijalnom integritetu i vlasništvu dogovorenog procenta teritorije, koji pripada Republici Srpskoj i zaustavila erozija njenog njenih nadležnosti", poručili su iz "Istočne alternative".

Užas u banjalučkom naselju Starčevica: Pucao sebi u glavu, prevezen u UKC Srpske

Užas u banjalučkom naselju Starčevica: Pucao sebi u glavu, prevezen u UKC Srpske

Pavlović kaže da na ovaj način žele da ukažu da se mora pružiti otpor pokušajima okupacije srpske zemlje pod okriljem EU i NATO-a.

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок