Projekat

U Trebinje stiglo 46 djece sa Kosova i Metohije

  • Извор: СРНА
  • 26.06.2023. 09:37

U Trebinje je stiglo 46 djece s Kosova i Metohije, a dočekali su ih predstavnici Gradske uprave i porodice kod kojih će boraviti.

Djeca, koja su stigla sinoć kasno, borave u Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji jedanaesti put organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izrazio je zahvalnost sugrađanima koji će i ove godine ugostiti mališane u svojim domovima, nastavnicima, ali i privrednicima koji su besplatno ponudili smještaj djeci.

- I ove godine roditelji su pokazali veliku humanost i preuzeli odgovornost - rekao je Ćurić.

On je naveo da je u Republiku Srpsku stiglo više od 500 mališana i i zahvalio predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu koji je najzaslužniji za organizaciju dolaska djece.

Nastavnik u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Sočanici Saša Blagojević rekao je novinarima da ova posjeta mnogo znači djeci, naročito u ovim vremenima kakva su na Kosmetu, jer će se makar na kratko odvojiti od svakodnevnih dešavanja.

- Zbog gostoprimstva i divnih ljudi uvijek se rado vraćamo u Republiku Srpsku. Nadam se da će tokom boravka u Trebinju zaboraviti sve ružno i da će sa svojim vršnjacima biti srećni - rekao je Blagojević.

Djeca sa Kosova i Metohije boraviće u Trebinju do nedjelje, 2. jula, kada je planiran povratak kući.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.