Vodostaj pao za oko metar

Ukinuta vanredna situacija u Kozarskoj Dubici, stanje se vraća u normalu

  • Извор: АТВ
  • 11.12.2022. 09:17

Situacija u Kozarskoj Dubici se vraća u normalu potvrdio je za ATV načelnik opštine Radenko Reljić. U roku noći urušio se spoljni dio nasipa na obodnom kanalu, ali je vodostaj pao za oko metar i opasnost je prošla.

"Jutros oko pet sati smo na telefonskoj sjednici proglasili kraj vanredne situacije na području Dubičke ravni. Urušio se spoljni dio nasipa na obodnom kanalu u velikoj dužini tako da se voda prelijevala preko krunice nasipa i prijetila da nakvasi bazu i da nekih sedam-osam metara vodenog zida poplavi polja", kaže Reljić.

On ističe da ga je kontaktirao premijer Republike Srpskke Radovan Višković i da će u Dubici ispred opštinske uprave kontaktirati Vode Srpske, Vladu i resorno ministarstvo da se hitno odobre sredstva za sanaciju ovog dijela jer se ne može ostaviti poluotvoren nasip i tako dočekati proljeće.

"Mještani koji žive ovdje godinama ne pamte da je ovolika voda bila na obodnom kanalu. Imali smo sreće i preživjeli smo i ovu poplavu. Obilazimo teren, klizišta su i na nasipima i ne samo na ovom gornjem obodnom kanalu nego i na donjem i na području potoka gdje smo i juče imali intervenciju. Tu je takođe došlo do slijeganja nasipa, tako da ćemo sve to po nekoj brzoj intervenciji sanirati i dočekati proljeće. Nasipi stari preko 50 godina moraju se proširiti do dva metra i u visinu pola metra", rekao je Reljić.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина