Napušten objekat

Vlasniku benzinske pumpe u Jezeru naloženo da ukloni mješavinu nafte i vode

  • Извор: СРНА
  • 18.05.2023. 11:56

Vlasniku starog napuštenog objekta bivše benzinske pumpe u Јezeru naloženo je da hitno ukloni mješavinu nafte i vode nakon što su se izlili, najvjerovatnije, nafta i naftni derivati, rekla je načelnik opštine Snežana Ružičić.

Ružičićeva je navela da je vlasnik obaviješten da je usljed obilnih padavina došlo do izlivanja, najvjerovatnije nafte i naftnih derivata u krugu ovog objekta.

Ružičićeva je ranije navela da je do izlivanja došlo na zemljištu kod magistralnog puta Bihać-Sarajevo, ali da u blizini nema domaćinstava, kao i da nije poznato o kojoj količini je riječ.

Ona je naglasila da je juče odmah na teren izašla lokalna inspekcija, komunalni, sanitarni i građevinski inspektor, stručna služba i predstavnici Štaba za vanredne situacije.

Ekološka katastrofa u Jezeru: Izlila se nafta, inspekcija na terenu

Ekološka katastrofa u Jezeru: Izlila se nafta, inspekcija na terenu

"Došli su juče i predstavnici Civilne zaštite Republike Srpske i dihtovali otvore iz kojih je, pretpostavlja se, izašla nafta“, rekla je Ružičićeva za Srnu.

Ružičićeva je navela da su juče pozvali i republičke inspektore.

"Međutim nisu izašli na teren, barem nama nije javljeno da su bili. Očekujemo da bi danas mogli doći", rekla je Ružičićeva.

Novitović: Na sve načine pokušavamo da saniramo ekološku katastrofu u Jezeru

Novitović: Na sve načine pokušavamo da saniramo ekološku katastrofu u Jezeru

U Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srni je ranije rečeno da su upoznati o ovom događaju, da osuđuju svako neodgovorno postupanje sa opasnim materijama koje mogu izazvati zagađenje životne sredine.

Iz Ministarstva su naveli da očekuju da nadležne institucije, prije svega inspekcijski organi, pravovremeno reaguju kako bi bila spriječena veća šteta i kažnjeni odgovorni za izlivanje nafte u krugu napuštenog objekta bivše benzinske pumpe u Јezeru.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)