Sokolac

Za učenike višečlanih porodica uručeno 55 kompleta knjiga

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2023. 19:23

Sokolačko Udruženje „Majka i dijete“ uručilo je danas 55 kompleta novih udžbenika od petog do devetog razreda za djecu iz višečlanih porodica, za šta je opština izdvojila oko 13.000 KM, rekao je novinarima načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

On je istakao da mu je čast čast i zadovoljstvo da u saradnji sa Udruženjem „Majka i dijete“ uruči knjige najzaslužnijim porodicama čija djeca nisu mogla biti obuhvaćena kriterijumima Ministarstva prosvjete i Vlade Republike Srpske za dodjelu besplatnih udžbenika.

Bjelica je naveo da je prosječna cijena kompleta udžbenika za osnovce oko 250 KM, što znači da je za tu namjenu opština Sokolac obezbijedila oko 13.000 KM.

"Kao načelnik sam se cijelo vrijeme posvetio radu sa stanovništvom ove lokalne zajednice i pomoći socijalno ugroženima, te da se nagrade ove ponosne višečlane porodice“, izjavio je on.

Bjelica je izrazio uvjerenje da su višečlane porodice garancija opstanka i ostanka, ne samo Sokoca i grada Istočno Sarajevo, već i Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja „Majka i dijete“ Aleksandra Elez naglasila je da su u Udruženju ove godine odlučili da za djecu višečlanih porodica nabave nove udžbenike zbog izmjena u školskom programu, pa su roditelji oslobođeni kupovine novih izdanja.

Prema njenim riječima, sredstva za nabavku novih kompleta knjiga obezbijedio je načelnik opštine, što je, kako je rekla, bio veliki izazov budući da je riječ o 55 porodica.

Bojana Savić istakla je da je ponosna majka četvoro djece, od kojih su troje školarci i jedno polaznik vrtića, te zahvalila organizatorima ove akcije, kojom su roditelji dobili značajnu pomoć, a ona na ovaj način uštedjela oko 500 KM.

Udruženje „Majka i dijete“ okuplja oko 200 porodica sa troje i više djece sa područja opštine Sokolac.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!