ПУ Бањалука

Акција ”Блејд”: Расвијетљено пет пљачки, ухапшена два разбојника

У акцији ”Блејд” полиција је ухапсила Б.Д. и С.М. из Бањалуке због сумње да су починили четири разбојништва и један покушај разбојништва.

Како сазнаје АТВ ради се о Бориславу Д. (34) и Стефану М. (27).

Славиша Којић, начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бањалука, појаснио је да осумњичени нису повезани, те да су дјеловали одвојено.

”Б.Д. се сумњичи да је наоружан ножем и маскиран у предјелу лица 22. јануара опљачкао радника маркета, а 28. априла ове године радницу спортске кладионице, причинивши штету од око 700 марака. Осумњичен је и да је на исти начин 26. априла покушао да изврши разбојништво у спортској кладионици”, рекао је Којић.

Он каже да се С.М. терети да је 4. марта и 28. априла такође маскиран и под пријетњом ножем извршио разбојништво на бензинским пумпама у Бањалуци, из којих је украо 2.600 марака.

”Обојица су разбојништва починили уз пријетњу ножем и физичке снаге, маскирани у предјелу лица. У разбојништвима нико није повријеђен, али је у једном случају дошло до нагуравања разбојника са жртвом”, рекао је Којић.

Додао је да су све активности предузимане под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

”По наредби суда извршени су претреси куће и возила С.М. при чему су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела. Код осумњичених су пронађени и одузети ножеви који су кориштени у извршењу кривичних дјела”, истакао је Којић.

Он наводи да Б.Д. и С.М. раније нису пролазили кроз полицијске евиденције.

”Од почетка године на подручју ПУ Бањалука евидентирано је седам разбојништава и сва су расвјетљена”, истакао је Којић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.