Šestorica osumnjičenih

Akcija "Hornet" - Uhapšeni dileri predati Tužilaštvu BiH

  • Izvor: ATV
  • 14.12.2022. 13:54

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, u prijepodnevnim satima, predali su tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju šetoricu osumnjičenih u okviru operativne akcije "Hornet", usmjerenu na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Pripadnici ove organizovane grupe, sumnjiče se za nabavku veće količine opojne droge marihuana sa teritorije Crne Gore, te organizovani prenos, skrivanje i krijumčarenje opojne droge u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija Sky i Anom.

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu.