Организовани криминал

Акција ”Кум”: Ухапшени Петковић спроведен у Тужилаштво БиХ

Предраг Петковић из Лакташа, који је ухапшен у наставку акције ”Кум”, спроведен је јутрос у Тужилаштво БиХ.

Петковића су ухапсили полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске због сумње да је починио кривично дјело организовани криминал у вези са трговином наркотика.

Акција ”Кум” односи се на процесуирање кривичних дјела корупције, а реализује се у сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево. Осим Петковића раније је ухапшен гранични полицајац Александар Матовић, а међу осумњиченима је и Фикрет Кајевић.

У оквиру акције јуче су извршени претреси на 10 локација широм БиХ, а већином на подручју Сарајева. Акција се спроводи по налогу Тужилаштва БиХ у којем наводе да су осумњичени под истрагом због сумње да су повезани са међународним кријумчарењем и дистрибуцијом дроге на илегеалном нарко тржишту, а у предмету су коришћени подаци добијени декрипцијом апликације ”Скај”.

Иначе, Петковић је од раније под истрагом Тужилаштва БиХ у оквиру предмета ”Сториџ”, такође због трговине дрогом. Приликом спровођења акције ”Сториџ” он је избјегао хапшење и мјесецима се налазио у бјекству да би се у октобру 2022. године предао истражним органима. Тада му је одређен притвор из којег је у међувремену пуштен.

На рочишту за притвор Тужилаштво БиХ је Петковића означило као једног од организатора криминалне групе у предмету ”Сториџ” осумњичене да су учествовали у пребацивању око тоне дроге у земље Европске уније.

Пратите нас и путем Вибера