Oštro osudili incident

Ambasada SAD: Ekstremizam na fudbalskom turniru je prijetnja za bezbjednost

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2023. 18:19

Ambasada SAD osudila je nasilje, ekstremizam i govor mržnje tokom fudbalskog turnira za omladinske selekcije na Ilidži u subotu, 14. januara, jer takvi incidenti predstavljaju i prijetnju za bezbjednost i stabilnost BiH.

mentarišući napad na grupu roditelja mladih fudbalera iz Srbije, u kojem je jedan zadobio povrede nožem, te činjenicu da je na turniru grupa djece iz Hrvatske skandirala “ubij Srbina”, iz američke Ambasade su naveli da su “incidenti poput ovoga razarajući po društvo i da u konačnici predstavljaju prijetnju za bezbjednost i stabilnost BiH”.

– Pozivamo vlasti da istraže, identifikuju i kazne počinioce u ovom i sličnim slučajevima koji nisu riješeni – naveli su iz Ambasade SAD.

Američka Ambasada je ovom prilikom odala priznanje policiji Kantona Sarajevo na brzoj reakciji u ovom slučaju.

U ovoj ambasadi kažu da “neodgovorna, zapaljiva retorika političara stvara pogodno okruženje za incidente poput ovoga” i napominju da “građani BiH zaslužuju lidere koji teže pomirenju, a ne raspiruju plamen mržnje”.

Grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba “Zvezdara” iz Beograda koji su učestvovali na međunarodnom fudbalskom turniru, napadnuta je u jednom hotelu na Ilidži i tom prilikom je jedna osoba iz Beograda zadobila povrede nožem.

Sarajevska policija uhapsila je zbog ovog napada 10 osoba, starosti od 20 do 28 godina, koja se sumnjiče da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

Na istom turniru grupa djece iz Hrvatske, zemlje članice EU, skandirala je “ubij Srbina” za vrijeme utakmice protiv srpskih vršnjaka.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина