Акција ПУ Бањалука

АТВ доноси детаље хапшења у Пореској управи: Инспектори тражили мито од власника фирме?

У акцији бањалучке полиције ухапшени су порески инспектори А.М. (41) и Ђ.Р. (65) због сумње да су тражили и примили мито од власника приватне фирме, сазнаје АТВ.

Према незваничним информацијама, осумњичени су у пословању приватника наводно пронашли одређене пропусте па су тражили да им плати мито да му не изрекну ригорозну казну. Он је све пријавио бањалучкој полицији, па су заједнички организовали замку у коју су порески инспектори упали.

У посљедњих пет мјесеци због коруптивних кривичних дјела ухапшено је шест службеника Пореске управе Републике Српске. Почетком децембра у акцији ”Афродита” ухапшени су инспектори Игор Граховац, Драгослав Тубић и Сњежана Драгичевић Митровић због примања мита и трговине утицајем. Како се сумња они су током контроле салона љепоте од власника тражили 6.000 марака мита како би прећутали порески прекршај, а на крају су примили мито у износу од 5.000 КМ.

У октобру су ухапшени Милош Јањић, Урош Зец и Дејан Лазић, који су радили као стручни сарадници за принудну наплату. Они су осумњичени за више коруптивних кривичних дјела и то четири примања мита, шест кривичних дјела злоупотребе службеног положаја и трговина утицајем. Свима је у почетку истраге одређен притвор, а Јањић и Лазић су након пуштања на слободу враћени на посао.


(Фото: АТВ/Архива)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм