"Досије"

АТВ доноси све детаље свирепог убиства Добојлије Саше Кулишића! (ФОТО/ВИДЕО)

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2024. 20:35

Мјесец дана притвора добили су Андреа Кајганић и Дражен Лазаревић.

На терет им се ставља тешко убиство. Њих двоје су осумњичени да су на подмукао и свиреп начин убили Андреиног супруга Сашу Кулишића. У притвору је и четрнаестогодишња кћерка Кулишића и Кајганићеве за коју се такође сумња да је била дио мучког плана који је сковала њена мајка.

У рјешењу за притвор Окружног суда у Добоју наведено и како су то урадили. Кобног дана у пријеподневним часовима малољетна кћерка план је почела да спроводи у дјело. Сипала је оцу у воду таблете Треана, које се иначе користе за шизофренију. Том водом му направила лимунаду. Са намјером да га успава и омами. То није био први пут. Таблете јој је набавила сестра осумњичене Андрее Кајганић, Сашине супруге. Након што је Саша заспао кћерка је обавијестила о томе мајку и њеног једва пунољетног љубавника и оставила им откључана врата. Убрзо су стигли, а њој рекли да иде у дневну собу и да се затвори.

Наставили су да спроводе свој монструозни план. 

Облијепили су му главу селотејп траком, ноге и руке везали канапом и траком. Ту су већ почели да се иживљавају над Кулишићем. Задали су му пар удараца од којих је почео да крвари. 

Изнијели су га из куће и одвезли у шуму. За сада још непознатим предметом задали су му четири убодне ране у предјелу стомака. Оставили су га у шуми да искрвари на смрт.  Смртоносне ударце нанијела је супруга. Без обзира на то што су мислили да су  све испланирали до детаља,добојска полиција их је експресно раскринкала. 

Пријатељица убијеног Кулишића објавила потресан текст, ево шта је открила о осумњиченој за убиство

Пријатељица убијеног Кулишића објавила потресан текст, ево шта је открила о осумњиченој за убиство

- Лице Л.Д. је задало шаком ударац оштећеном, онда су га везали селотејп траком и конопцем убацили у пртљажник изнајмљеног аута, након тога је Л.Д. ишао први возилом, а иза њега К.А. Отишли су на Преслицу, извадили га из возила. К.А. задаје три убода ножем у предјелу ребарног лука и абдомена. Полицијски службеници изашли су на лице мјеста, затекли тијело које је било везано, и руке и ноге, руке су биле везане на леђима шпагом и селотејп траком, облијепљена су била и глава и очи - рекао је Слободан Радинковић, начелник ПУ Добој.

Јасно је да је злочин био данима унапријед осмишљен. Кајганићева и Лазаревић су изнајмили ауто и стан на дан у Бањалуци. Ту су оставили њен аутомобил, а у Добој се вратили изнајмљеним. По доласку у Добој, рентали су друго возило. Након што су свој монструозни план спровели у дјело, вратили су се у Бањалуку.

- Возило које је користила К.А. је још 27. је одвезено на територију града Бањалука да би дан прије убиства заједно отишли у Бањалуку и у једној рент-а-кар агенцији изнајмили једно путничко возило које су довезли у Добој, и истог дана у Добоју од једне рент-а-кар агенцији још једно ауто изнајмили с тим да је њено возило остало у Бањалуци. Такође дан прије су на подручју града Бањалука изнајмили стан на дан да би, по нашим информацијама засад, око један сат ноћи дошли у породичну кућу у Добоју гдје су затекли оштећеног у кревету - додао је Радинковић.

Комшије осумњиченог за убиство Кулишића: Мајка му чупа косу и плаче

Комшије осумњиченог за убиство Кулишића: Мајка му чупа косу и плаче

Након крвавог пира Андреа је остала у Бањалуци, њен деветнаестогодишњи љубавник се вратио у Добој. Ту је и ухапшен око 19 часова. Она само сат касније у изнајмљеном стану у Бањалуци. Да је хапшење током дана није бринуло, указују и информације да је неколико сати прије у оближњем кафићу сједила и пила кафу. 

- Утврђено је да се супруга покојног К.С. налази на подручју Бањалуке гдје је уз помоћ криминалистичке полиције и припадника ПУ Бањалука лишена слободе, а након тога је проведена у ПУ Добој - казао је Радинковић.

Полиција је како сазнајемо брзо све открила јер су имали информацију да су осумњичени виђени  заједно у присном односу, али и да је Лазаревић примијећен у изнајмљеном возилу.  Да нешто није у реду полицију је обавијестила  кума осумњичене. У кући Кулишића затекла је саму дјецу и крваве трагове. На прву се мислило да је ријеч о породичном насиљу. Али убрзо је добојској полицији стигла дојава да је пронађен леш. А онда се сазнало да је ријеч о Кулишићу. 

- Око 11 и 50 часова ПС Добој 1 обавијештена је од стране једне женске особе која је, испоставило се послије кума од осумњичене за тешко убиство К.А.  да се из породичне куће у улици Милоша Обилића удаљила њена кума и кум и да су видљиви трагови крви на кревету у кући, и а су малољетна дјеца остала у кући, двије кћерке. Полицијски службеници су изашли на лице мјеста и одмах предузели мјере и радње на проналаску та два лица, а према првим информација и затеченом стању су извршили увиђај мислећи у првом моменту да се ради о Кривичном дјелу насиље у породици. Негдје око 13:50 смо добили дојаву да је у шуми пронађено тијело НН мушке особе. Извршен је увиђај, а на основу информација, дошло се до сазнања да се ради о лицу К.С. рођен 1978. године за које је пријављен нестанак у 11 и 50 часова - истакао је Радинковић.

У добојском излетишту Преслица, гдје је пронађено тијело, била је и наша екипа.

Маја Ана Крагић је једини новинар који је снимио и само хапшење жене у Бањалуци за коју ће се накнадно испоставити да је првоосумњичена. Каже, све се десило случајно. У кафић у коме је сједила дошла је полиција, пришли су за њен сто јер су биле једине жене у локалу, и питали за волво који је испред паркиран. По броју полицијских службеника било јој је јасно да ради о крупном кривичном дјелу. Инстиктивно је узела телефон и почела да снима. Снимила је моменат када су осумњичену Андреу Кајганић привели. 

- Прво је дошла једна патрола, која је стала поред аута за које ће се касније испоставити да је од осумњичене, сиви волво, након тога, дошло је баш доста полиције и то је немогуће да се ради о неком ситном прекршају, то нам је одмах привукло пажњу чак су пришли и нама, јер смо биле једине дјевојке ту. Они су рекли да возило припада жени, да је регистрован на женско име и питали да ли је можда од једне од нас, ми смо рекли да није. Након 20-ак минута, полиција је скроз блокирала возило са свих страна. Полицајци су затим извели, сазнаћемо касније, Андреу Кајганић, из зграде изнад локала, била је мирна, сталожена, као да је знала шта је чека . Конобар је испричао да је она сједила на том мјесту гдје смо ми биле. Била је смирена, нормално изгледала, сама је сједила то је било мало чудно - прича Маја Ана Крагић, новинар информативне редакције АТВ-а.

Маја Ана иако није знала о чему се тачно ради, снимила је комешање које је настало. Не знајући да ће тај снимак обићи све регионалне медије 

- Прво сам кренула да снимам са упаљеним блицом, сви су рекли угаси, успјела сам снимити привођење - додаје Маја Ана.

Крагићева је разговарала и са пријатељима од Кулишића, грађанима, полицијом, о свему што се десило. Шокирани су свирепошћу злочина. Шокирани оним што су затекли на мјесту злочина. На мјесто злочина стигла је прва наша екипа.

- Ту су и даље били трагови крви, било је паса, касније у незваничном разговору полицајци су нам рекли да су се шокирали када су затекли тај призор, а то је да су пси лизали крв око убијеног - прича новинар АТВ-а Маја Ана Крагић.

Ништа мање стравичне нису биле ни информације које су се накнадно појављивале.

Највише она да је у све уплетена и малољетна кћерка жртве.

Ово је Андреа Кајганић осумњичена за убиство Саше Кулишића

Ово је Андреа Кајганић осумњичена за убиство Саше Кулишића

АТВ је имала информације да је дјевојчица након што ју је преузео Центар за социјални рад смјештена у Сигурну кућу, што је у старту будило сумњу.

Иако се дјевојчица прије хапшења о свему оглашава на друштвеним мрежама

- Огласила се тај дан, са емотивном објавом почивај у миру тата, а на крају ће се испоставити да је она умијешана у његово убиство - каже Маја Ана Крагић.

Да је тако нешто уопште могуће, комшије и пријатељи убијеног Добојлије једва да могу да коментаришу. У шоку су због свега. Породицу Кулишић сматрали су добром, складном породицом. 

- Ово је баш шок за комшилук, нисмо очекивали тако, комшије, као комшије, стварно никад није било проблема са њима. Баш су увијек тако добри, љети роштиљају, чују се, весели,и дјеца и све, нико о њима ништа није лоше чуо. Сваки дан је са дјецом пролазила је крај зграде, стане испричамо се, њега мање знам, а њу сам свакодневно виђала, то је изненађење. Изненадило ме, не могу да вјерујем да се то десило, као комшија добар је био и она и он нисмо имали никаквих проблема, шта се десило између њих, то само луд човјек може урадити и дрогиран, нормалан то нико урадио не би - причају комшије за АТВ.

Нечувен злочин потресао је не само Добој него и цијели регион.

Из полиције кажу да се ради о директном умишљају. Све је изведено на монструозан и свиреп начин. Стручњаци анализирају све што се десило. Психолози су става да је ријеч о психопатском и социопатском понашању осумњичених. Мотиве и структуру личности кажу биће непходно вјештачити. Такве особе вођене су егоизмОМ, немају емпатију, воде их нагони. Све је то тешко видјети на прву сматрају вјештаци. 

Истовремено стручњаци из домена безбједности поручују да је од пресудног значаја сама истрага добојске полиције, која је добро искоординисана и рађена са великом професионалношћу.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.