Градишка

АТВ открива детаље акције "Кар гејм": Ухапшен Перо Лопов

У акцији ”Кар гејм” у Градишци ухапшен је Перо Благојевић из Бијељине, познатији као Перо Лопов, сазнаје АТВ.

Ради се о вишеструком преступнику који се годинама доводи у везу са више тешких кривичних дјела, разбојништава и крађа, у којима су крадени позамашни износи новца.

Благојевић је осумњичен да је заједно са Д.Р, који је у бјекству, проваљивао у скупоцјене аутомобиле и из њих крао новац.

У томе су се користили уређајем за ометање сигнала, односно даљинског закључавања возила, што би користили да отворе аутомобил и из њега покупе новац.

Иначе, Перо Лопов је почетком октобра Основни суд у Брчком неправоснажно га је осудио на двије године затвора због провале у кућу у Шаторовићима код Брчког фебруара 2015. године гдје је од власника украо новчаник и аутомобил "Пасат 6" вриједан 18.750 КМ. Истом пресудом је ослобођен оптужбе да је у мају 2020. провалио у фирму "ФАММ" у Грбавици код Брчког одакле је украдено око 50.000 КМ.

У децембру 2017. године правоснажно је осуђен на три и по године затвора због крађе "Мерцедеса", вриједног око 45.000 КМ, власништво дервентског бизнисмена. Крађа се догодила у јулу 2015. године и возило је неколико дана касније пронађено у Бањалуци.


Једно ухапшено, једно у бјекству: Полиција заплијенила новац и ометач

Једно ухапшено, једно у бјекству: Полиција заплијенила новац и ометач

Благојевић је и као малољетник осуђен на четири године затвора због 39 провала. И након тога је у више наврата хапшен и осуђиван због разбојништва, провала и крађа. Током 2004. године, док је издржавао казну затвора у КПЗ Фоча, био је пребачен у болницу на Сокоцу одакле је побјегао.

У Србији је био под истрагом да је био члан криминалне групе која је кривотворила новац и извршила 12 разбојништава на подручју Срема и Београда. У фебруару 2010. хапшен је због умијешаности у крађу 160.000 евра од Д. Г. из Угљевика, а у Новогодишњој ноћи 2013. затечен је у провали у продавницу "Дио Комерц пиротехника" у Бијељини. И тада је код њега пронађен дио украденог новца, фантомка, рукавице и батеријска лампа које је користио у провали.

Исте године био је у притвору због сумње да је заједно са још три особе украо око милион марака и три пиштоља од привредника из Пелагићева.

Пратите нас и путем Вибера