Ухапшено више особа

АТВ открива имена: Ово су приведени у великој акцији у Бијељини

  • Извор: АТВ
  • 25.02.2024. 10:48

У великој полицијској акцији на подручју Бијељине и Зворника приведени је више лица која се доводе у везу са криминалним активностима, а ухапшено је једно лице са шведске потјернице.

Како АТВ незванично сазнаје, приведени су Радан Дотлић, Жељко Симић, Данијел Планинчић, Дени Савић, Дејан Шарић и Бошко Ћук у Бијељини. Сва лица добро су позната полицији.

Радан Дотлић и Жељко Симић хапшени су у акцији "Коктел" због тешких кривични дјела. Њих двојица се повезују са криминалном групом Златана Ћука, а у поменутој акцији хапшени су због промета дрогом.

Пунктови у Бијељини, у току велика полицијска акција

Пунктови у Бијељини, у току велика полицијска акција

Данијел Планинчић је одлежао казну од шест и по година због учешћа у стравичним злочинама Турковићеве групе. Пресуда је изречена након што је споразумно признао да је учествовао у убиству Марија Толића, Вернера Ајдарија, односно закопавању њихових тијела, а био је присутан и када је Миленко Лакић убио Рајка Миловановића, након што је сам себи ископао раку.

Планинчић се споразумом обавезао да ће током суђења Зијаду Турковићу свједочити у корист Тужилаштва БиХ, што је на крају одбио. Првобитно је новчано кажњен са 10.000 КМ, а када је поново одбио да свједочи осуђен је на мјесец дана затвора.

Након што је Данијел Планинчић одбио да свједочи у Суду БиХ, тужилац Дијана Кајмаковић суду је саопштила да је он уплашен јер је добијао пријетње. Потом је подсјетила да је Миленко Лакић на рочишту о признању кривице Планинчићу рекао: "Води рачуна шта радиш. Рајко ти је поручио да је хладно тамо гдје ћеш ићи и да понесеш деку". Планинчић је на то реаговао тврдио да се не боји ничега, али је ипак одбио да свједочи.

Дени Савић и Дејан Шарић хапшени су у Бијељини након убиства полицијског Ненада Марковића.

Бошко Ћук је дио криминалне групе његовог сина Златана Ћука, као и остали ухапшени у синоћној акцији полиције. Златан Ћук важи за кријумчара наркотика и помиње се у више истрага Тужилаштва БиХ и МУП-а Српске, а које се спроводе помоћу података из апликације ”Скај”. Дуже вријеме се налази у бјекству и за њим је расписана међународна потјерница. Ћук се помиње и у оптужници против организоване криминалне групе Далибора Раилића, осумњичене за трговину дрогом и убиство начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића.

Према оптужници, Раилић је управо од Ћука набављао одређену количину наркотика, што је откривено декрипцијом Скај комуникација.

Име Ћука у јавности је испливало и у предмету против Дарка Елеза, који је био под истрагом због сумње да је планирао Ћукову ликвидацију.

Широј јавности Ћук је постао познат по "кокаинској журци" када је, током пандемије корона вируса и потпуног локдауна ухапшен у викендици у Сувом Пољу код Бијељине заједно са старлетом Тијаном Максимовић званом Тијана Ајфон и још 14 особа. И прије тога важио је за безбједносно интересантно лице.

На неколико локација спровођене су рације, постављени су и пунктови на којима су полицијски службеници контролисали сва возила и возаче.

Акцију су спроводили полицијски службеници Управе криминалистичке полиције и Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, као и ПУ Бијељина и Зворник у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом у Бијељини.

Сличне акције раније су спровођене на подручју Приједора и Бањалуке након убиства начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића, као и на подручју Сокоца и Зворника...

Пратите нас и путем Вибера