Дубровник

АТВ открива ко је Требињац, који је ухапшен са 20 килограма кокаина

Држављанин БиХ који је ухапшен у Дубровнику са готово 20 килограма кокаина је Зоран Достић из Требиња, сазнаје АТВ.

Он је ухапшен у сриједу 22. новембра када је са товаром кокаина из Хрватске покушао да се одвезе у БиХ. Како је саопштила ПУ Дубровачко-неретванска, дрогу је крио у аутомобилу високе класе испод задњег сједишта које се отвара помоћу електромагнетне браве.

”Ради се о безбједносно интересантно лицу”, каже извор АТВ-а.

Иначе, Зоранов брат Марко Достић љетос је хапшен на захтјев црногорских истражних органа због сумње да је умијешан у случај крађе 1,3 милиона евра који је, на основу фалсификованог документа, подигнут са рачуна клијента "Ловћен банке".

MUP Srpske u akciji zbog milionske prevare u Crnoj Gori: Zaplijenjene velike pare - FOTO

MUP Srpske u akciji zbog milionske prevare u Crnoj Gori: Zaplijenjene velike pare - FOTO

Из ПУ Дубровачко-неретванске је саопштено да је кокаин одузет, а држављанин БиХ уз кривичну пријаву предат притворском надзорнику,

"У сриједу, 22. новембра, у 17.30 часова, с намјером изласка из Хрватске у правцу БиХ, у близини Граничног прелаза Горњи Бргат, приступило је лично возило чешких националних ознака којим је управљао држављанин БиХ у доби од 35 година. Обзиром на то да је службени полицијски пас за детекцију дрога у тренутку контроле реаговао, а возач покушао побјећи, у чему су га спријечили полицијски службеници, посумњало се на кријумчарење дроге, те је затражен налог за претрес возила", наведено је у саопштењу. 

Ухапшен мушкарац из Требиња: Превозио 20 килограма кокаина?

Ухапшен мушкарац из Требиња: Превозио 20 килограма кокаина?

На основу налога Жупанијског суда у Дубровнику возило је детаљно претресено и у посебно израђеном простору, испод задњег сједала који се отвара помоћу електромагнетне браве, пронађено 17 паковања с укупно 19,3 килограма кокаина високе чистоће, којег је у намјери стицања знатне имовинске користи осумњичени превозио у једну од балканских земаља ради даље препродаје, истакла је полиција. 


Кокаин су пронашли полицијски службеници Одјељења криминалитета дрога Службе криминалистичке полиције Полицијске управе дубровачко-неретванске у оквиру појачаних активности које се спроводе у мјесецу борбе против зависности. 

Након хапшења Достићу је одређен истражни затвор од мјесец дана због опасности од понављања кривичног дјела, те опасности од бјекства.


Пратите нас и путем Вибера