Na području Sokoca

ATV otkriva: U akciji MUP-a uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Ognjena Orašanina

  • Извор: АТВ
  • 26.12.2022. 12:42

U velikoj policijskoj akciji na području Sokoca uhapšeno je više osoba zbog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Akciju izvode pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a po naredbama Suda BiH i nadzorom Tužilaštva BiH.

– Aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da su osobe koje su predmet istrage počinile krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi “Neovlašteni promet opojnim drogama“, „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene“, „Pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela“ i “Pranje novca“ – pojasnila je portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa pripadicima Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

ATV nezvanično saznaje da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Ognjena Orašanina.

Krimi istorija Orašanina

Orašanin je u nekoliko navrata hapšen zbog krivičnog djela "Neovlašteni promet opojnim drogama".

Takođe, hapšen je i zbog toga što je za još dvojicom muškaraca u oktobru 2020. brutalno prebio M.B. u Istočnom Sarajevu, prilikom čega je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede.

U istom mjesecu i iste godine, Orašaninu je pod automobil podmetnuta bomba. Srećom bomba se nije aktivirala, jer je na vrijeme uočena i deaktivirana, čime su spriječene katastrofalne posljedice.