ATV saznaje

Ovo su Banjalučani koji su oštetili firmu za 680.000 KM

  • Извор: АТВ
  • 08.02.2023. 15:15

Banjalučani Danijel K., Igor J., Jovica P. i Dejan B. osumnjičeni su da su oštetili firmu za više od 680.000 KM, saznaje ATV.

Osim firme – akcionarskog društva, oštećeni su i akcionari društva za još uvijek neutvrđen iznos.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije su saopštili, uz navođenje inicijala, da je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen izvještaj protiv Danijela K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje povjerilaca i nazakonito postupanje u privrednom poslovanju, a protiv ostale trojice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje povjerilaca.

"Banjalučanin D.K. osumničen je  da je kao direktor akcionarskog društva u avgustu 2020. godine, nezakonito raspolagalo nekretninama akcionarskog društva i onemogućio ostvarivanje prava akcionara na otkup akcija po osnovu nesaglasnosti“, stoji u saopštenju.

Kako se navodi,  D.K. je u namjeri da nanese štetu povjeriocu - društvu sa ograničenom odgovornošću potpisao odluku o prodaji nekretnina navedenog akcionarskog društva, a koje su bile predmet sudskog izvršenja po tužbi povjerioca.

Iz policije dodaju da je dao punomoć osumnjičenom D.B. da potpiše ugovor o nepokretnosti bez odluke skupštine akcionarskog društva.

"Tako je društvu sa ograničenom odgovornošću onemogućena naplata na nekretninama koje su bile predmet spora i pričinjena materijalna šteta od  681.677,26 KM, a akcionarima društva materijalna šteta u neutvrđenom iznosu. Takođe I.J. se sumnjiči da je kao direktor firme iz Banjaluke dao punomoć radniku J.P. da potpiše ugovor o kupoprodaji nekretnina akcionarskog društva koje su bile predmet sudskog izvršenja“, navedeno je u saopštenju.

To navedena firma nije realizovala, odnosno nije platila predmetne nekretnine.

Тагови: