Екстрадиција

АТВ сазнаје: Одгођено изручење злогласног Синише Петрића у БиХ

Изручење Синише Петрића званог Зеница, злогласног сарадника Луке Бојовића, поново је одгођено и засада није познато када ће бити реализовано, потврђено је за АТВ у правосудним органима.

Петрић, који у Шпанији издржава 15 годишњу казну затвора, 17. јануара је требао бити пребачен у затвор у Фочи. Међутим, екстрадиција је одгођена јер је он наводно учествовао у инциденту у шпанском затвору.

Као нови датум изручења наведен је 2. фебруар, али надлежне институције досада нису запримиле никакво званично обавјештење од стране Интерпола, нити шпанских власти, тако да је непознато када ће Петрић бити изручен у БиХ.

Подсјетимо, Окружни суд у Бањалуци раније је прихватио Петрићеву молбу да остатак 15-годишње казне затвора издржава у БиХ. То се односи на двије казне на које је осуђен у Шпанији, односно Србији.

Злогласни убица Земунског клана стиже у БиХ

Злогласни убица Земунског клана стиже у БиХ

Бањалучки суд је пресуду из Шпаније прихватио још 11. фебруара 2020. године, да би 1. фебруара 2023. године била прихваћена и пресуда Окружног суда у Суботици. 

Петрића је Национални суда Шпаније осудио за организовани криминал на пет година, те за посједовање ратног арсенала оружја и ватреног оружја на 10 година затвора. Заједно с њим осуђени су и ”земунци” Лука Бојовић и Владимир Милисављевић.

Петрић је 1995. године у Суботици осуђен на доживотни затвор, али је ту казну 1997. године Врховни суд Србије преиначио на 15 година затвора. Тада је осуђен због тешких случајева разбојништва почињених у саставу криминалне групе.

Радило се о злогласној групи убица коју је предводио Маринко Магда. Група је, како су писали медији у Србији, масакрирала 14 људи у Војводини и Мађарској. 



Злогласни убица Земунског клана стиже у БиХ

Злогласни убица Земунског клана стиже у БиХ



Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.