АТВ сазнаје: Ово су ухапшени порески инспектори

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2024. 17:47

Полицијска управа Бањалука огласила се о хапшењу два инспектора Пореске управе Републике Српске у Бањалуци, наводећи да су ухапшени А.М. и Ђ.Р., оба из Српца.

АТВ сазнаје да су ухапшени Александар Милетић и Ђуро Ракић.

Наведени се сумњиче да су починили кривична дјела трговина утицајем и примање мита. 

Према незваничним информацијама, које је АТВ раније објавио, осумњичени су у пословању власника приватне фирме наводно пронашли одређене пропусте па су тражили да им плати мито да му не изрекну ригорозну казну. Он је све пријавио бањалучкој полицији, па су заједнички организовали замку у коју су порески инспектори упали.

„Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са полицијским службеницима Управе за организовани и тешки криминалитет, у оквиру оперативне акције кодног назива 'УЛОГ', данас су лишили слободе лица А.М. и Ђ.Р. оба из Српца, службенике Пореске управе Републике Српске, због постојања основа сумње да су починила кривична дјела трговина утицајем и примање мита“, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

АТВ доноси детаље хапшења у Пореској управи: Инспектори тражили мито од власника фирме?

АТВ доноси детаље хапшења у Пореској управи: Инспектори тражили мито од власника фирме?

У току су претреси на више локација, а све активности се реализују по наредбама Окружног суда Бањалука и под надзором Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, којима ће након криминалистичке обраде лица бити предата уз извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Пратите нас и путем Вибера