Запуштање

АТВ сазнаје: Жена из Лакташа 17 година није излазила из куће!

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2023. 18:43

ПУ Бањалука истражује случај запуштања жене из околине Лакташа, старе око 40 година, која је у веома лошем психо-физичком стању примљена у Универзитетски клинички центар Републике Српске, након што је наводно годинама држана у заточеништву од чланова своје породице.

Како је потврђено за АТВ она је у УКЦ примљена 12. септембра ове године након што је породица позвала Хитну помоћ, јер се несрећна жена практично налазила на самрти. Љекари су је затекли у неухрањену, у бесвјесном стању, са ранама по цијелом тијелу.

"Љекари су говорили да никада ништа слично у животу нису видјели... Неопрана годинама, жена је имала косу до пода, која је више личила на лимену плочу него на косу. Била је потпуно запуштена, због чега је све пријављено у ПС Лакташи. Полиција је поступила по пријави, а љекари су се изјаснили да она на тијелу има вишеструке повреде од лежања, односно декубитусе. Радило се о декубиталним повредама до кости. Друге повреде нису могли да потврде", каже извор близак истрази.

Додаје да је полиција о свему обавијестила дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци. Полицији је наложено да им се достави извјештај о предузетим мјерама и радњама, односно да се узму изјаве од чланова породице и да се, уз љекарске налазе, доставе тужилаштву како би се утврдило да ли у цијелом случају има елемената неког кривичног дјела.


Издато упозорење: Могуће поплаве у овим дијеловима БиХ

Издато упозорење: Могуће поплаве у овим дијеловима БиХ

"Један од браће полицији је изјавио да његова сестра од 2006. године није излазила из куће. Дакле пуних 17 година... Такође је навео да се за то вријеме породица никоме није обраћала за помоћ. Ни љекарима, ни надлежном Центру за социјални рад, нити било којој институцији", открио је извор АТВ-а.

Додао је да она уопште нема личне документе. Наводно је завршила само основну школу и живјела је у домаћинству са мајком и два брата. Засада није познато да ли ће против њих бити покренут било какав поступак, због запуштања, непружања помоћи, те сумње да су је свјесно скривали од јавности и практично држали у заточеништву. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: