Страшно

АТВ у посједу преписки: Не идите у школу, планиран је терористички напад у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 10:21

Малољетно лице из Билеће синоћ је лишено слободе, јер је починио кривично дјело тероризам у покушају.

Како сазнајемо, малољетник је путем друштвене мреже ТикТок, најављивао и пријетио да ће у једној средњој школи у Требињу направити покољ.

То су, путем једне Вајбер групе сазнали родитељи, који данас нису послали своју дјецу у школе.

АТВ је дошла у посјед појединих преписки.

"Људи, ***** је сада звао неки тип из полиције и рекао да се организује терористички напад на школе и вртиће у Требињу, да су пресрели неке поруке", "Страшно", "Неће да дижу медијску драму", "Данас је било полиције око школа, сутра је појачано", "Добро вече свима, хтјела бих да упозорим дјецу и родитеље ако неко не зна, пресретене су поруке да је планиран терористички напад на школе и вртиће у Требињу и да сутра не идете у школу. Ово је информација из полиције", гласили су неки од коментара.

ПУ Требиње

Полицијски службеници су дошли до оперативних сазнања да је једно или више лица, припрема терористички акт на једну средњу школу на подручју града Требиња, рекао је начелник ПУ Требиње.

- Одмах по сазнању, обавијештено је посебно Одјељење за сузбијање корупције, организованог криминалитета и најтежег облика привредног криминалитета под чијим надзором су проведене одређене истражне радње. Радње које су проведене довеле су нас до лица из Билеће за које се сумњичи да је починило наведено кривично дјело - рекао је Лакета.

Лакета је нагласио да је малољетник ухапшен синоћ у 19 часова.

Пратите нас и путем Вибера