ATV

Троструки убица

Аустријски медији откривају шта је претходило Ризвановићевом самоубиству

 • Извор: Независне
 • 26.09.2023. 22:59

Аустријски медији и данас се баве самоубиством Алена Ризвановића, троструког убице поријеклом из БиХ, који је прије пар дана извршио самоубиство у својој ћелији у аустријском затвору Штајн.

Наиме, ријеч је о убици осуђеном на доживотну робију због напада од 20. јуна 2015. године када је својим џипом великом брзином улетио у пјешачку зону у Грацу и том приликом убио троје људи док их је 36 повријеђено. Међу троје смртно страдалих у његовом сулудом походу било је и четворогодишње дијете.

Али, како данас преносе аустријски медији, он је прије самоубиства правосудним органима упутио допис којим је наводно тражио ново суђење.

Детаљи тешке несреће код Мостара: BMW-om управљао 78-годишњак, једна тинејџерка оперисана

Детаљи тешке несреће код Мостара: BMW-om управљао 78-годишњак, једна тинејџерка оперисана

Још увијек није јасно на основу чега је тражио ново суђење, али како медији преносе, то само потврђује раније приче да је он себе заправо видио као жртву.

Штавише, медији подсјећају да је он до самог краја суђења, када је осуђен на доживотну, тврдио да је невин. Такође, преносе да није подносио затворска правила те да је од 2016. године показивао самоубилачке тенденције.

Свештеник осумњичен да је дрогирао жене па их злостављао

Свештеник осумњичен да је дрогирао жене па их злостављао

Подсјетимо, Ризвановић је у Аустрију дошао током ратних дешавања у БиХ, али се никада није успио уклопити нити асимилирати у аустријску заједницу. Он се у периоду прије напада наводно дружио са исламистима, а супругу је тјерао да буде покривена, што је она одбијала, због чега је на крају добио забрану приласка њој и дјеци.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

  Упознаћемо вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста.

 • 13:25 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путописна авантура са потписом Бањалучанина Роберта Дацешина.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.