Троструки убица

Аустријски медији откривају шта је претходило Ризвановићевом самоубиству

  • Извор: Независне
  • 26.09.2023. 22:59

Аустријски медији и данас се баве самоубиством Алена Ризвановића, троструког убице поријеклом из БиХ, који је прије пар дана извршио самоубиство у својој ћелији у аустријском затвору Штајн.

Наиме, ријеч је о убици осуђеном на доживотну робију због напада од 20. јуна 2015. године када је својим џипом великом брзином улетио у пјешачку зону у Грацу и том приликом убио троје људи док их је 36 повријеђено. Међу троје смртно страдалих у његовом сулудом походу било је и четворогодишње дијете.

Али, како данас преносе аустријски медији, он је прије самоубиства правосудним органима упутио допис којим је наводно тражио ново суђење.

Детаљи тешке несреће код Мостара: BMW-om управљао 78-годишњак, једна тинејџерка оперисана

Детаљи тешке несреће код Мостара: BMW-om управљао 78-годишњак, једна тинејџерка оперисана

Још увијек није јасно на основу чега је тражио ново суђење, али како медији преносе, то само потврђује раније приче да је он себе заправо видио као жртву.

Штавише, медији подсјећају да је он до самог краја суђења, када је осуђен на доживотну, тврдио да је невин. Такође, преносе да није подносио затворска правила те да је од 2016. године показивао самоубилачке тенденције.

Свештеник осумњичен да је дрогирао жене па их злостављао

Свештеник осумњичен да је дрогирао жене па их злостављао

Подсјетимо, Ризвановић је у Аустрију дошао током ратних дешавања у БиХ, али се никада није успио уклопити нити асимилирати у аустријску заједницу. Он се у периоду прије напада наводно дружио са исламистима, а супругу је тјерао да буде покривена, што је она одбијала, због чега је на крају добио забрану приласка њој и дјеци.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.