Соколац

Аутом намјерно прегазио двије жртве, осуђен на седам година затвора

Окружни суд у Источном Сарајаву осудио је Марка Кусмука (38) на седам година затвора због покушаја тешког убиства Е.М. и. Е.Ђ. које је прегазио аутомобилом ”голф 7” испред полицијске станице у Сокоцу!

Окружни суд у Источном Сарајаву осудио је Марка Кусмука (38) на седам година затвора због покушаја тешког убиства Е.М. и. Е.Ђ. које је прегазио аутомобилом ”голф 7” испред полицијске станице у Сокоцу!

Злочин се догодио 1. јуна прошле године у улици Милана Шарца у Сокоцу. У пресуди се наводи да је Кусмук ”голфом 7” умишљајно покушао убити М.Е. и Ђ.Е. и то у тренутку док се у њиховој близини налазио пјешак Т.Б. са унуком.

”Оптужени се у улицу довезао ”голфом 7”, бијеле боје. Након што је уочио М.Е., који се кретао десном коловозном траком, и Ђ.Е. који се кретао десном страном тротоара, Кусмук је додао гас, нагло убрзао, возило усмјерио према оштећенима и ударио их у доњи дио тијела”, наводи се у пресуди.

Од силине удара М.Е. је упао у контејнер који се ту налазио, док је Ђ.Е. пао на коловоз.

”Кусмук је након тога вожњом напријед-назад прешао преко лијеве ноге Ђ.Е. Па када је уочио М.Е., који је изашао из контејнера, возилом је поново кренуо у његовом правцу. У страху за свој живот М.Е је ускочио у контејнер, у који је оптужени ударио аутомобилом. Усљед удара М.Е. је задобио преломе десног стопала и више лаких повреда, док је Ђ.Е.  задобио вишеструке преломе лијеве поткољенице”, наводи се у пресуди.

Одлуком суда Кусмуку ће, након правоснажности пресуде, бити враћен ”голф” којим је прегазио оштећене, а који од њега био привремено одузет и депонован. Оптужени је дужан и да плати трошкове поступка у износу од 2.530 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.