Бијељина

Аутом покушао прегазити суграђанина пред џамијом

Окружни суд у Бијељини одредио је једномјесечни притвор Д.О. из тог града осумњиченом за покушај убиства Ц.М. кога је аутомобилом "фиат" покушао прегазити испред џамије у Бијељини, након чега је на њега насрнуо отвореним пламеном, помоћу спреја и упаљача.

Послије хапшења полиција је у претресу куће Д.О. пронашла бомбу, експлозивну направу кућне радиности, те импровизовану лабораторију за производњу марихуане, па су му на терет стављена још два кривична дјела.

Драма се одиграла 27. септембра око 22.30 часова, а све је снимљено надзорним камерама, а наводно постоје и снимци из мобилних телефона више свједока. Случај је прво вођен као изазивање опште опасности и угрожавање сигурности, што је у међувремену преквалификовано у покушај убиства.

У рјешењу о одређивању притвора, који је на својој страници објавио Окружни суд у Бијељини, наводи се да је Д.О. око 22.35 часова аутомобилом дошао до улаза у двориште џамије, гдје се у том тренутку налазио Ц.М. Када га је уочио Д.О. је великом брзином аутомобилом кренуо према Ц.М. и ударио је у ивичњак поред капије џамије, због чега се Ц.М. почео измицати и бјежати. Осумњичени је возилом кренуо за њим, како би га ударио, али се Ц.М. бацио у страну и избјегао ударац, док је Д.О. аутом ударио у ћошак џамијске ограде.

"Након тога Д.О. је изашао из аутомобила и кренуо према Ц.М. Онда се вратио и из аута узео спреј, који је уз употребу упаљача, попрскао према Ц.М. усљед чега је дошло до стварања пламена, дужине око два метра. То су видјела четири свједока који су викали Ц.М. да се склони, јер ће га запалити", наводи се у приједлогу за притвор.

Након хапшења извршен је претрес куће Д.О. и том приликом је пронађена црна бомба, као и предмет из којег вире жице налик експлозивној направи, стартни пишољ, те импровизована лабораторија за узгој марихуане, са стабљиком индијске конопље.

На рочишту за притвор бранилац Д.О. је оспоравао тужилачки приједлог за притвор, као и саму квалификацију кривичног дјела. Између осталог је навео и да се породица осумњиченог извинула породици оштећеног.

Међутим, суд је прихватио приједлог тужилаштва и Д.О. је одређен притвор због бојазни да ће поновити или довршити покушано дјело, те због узнемирења јавности.


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм