Sporazum sa Tužilaštvom

Automafijaši s Pala priznali krivicu: Evo koliko će vremena provesti u zatvoru

  • Извор: Аваз
  • 22.05.2023. 11:32

Optuženi u okviru predmeta kodnog naziva “Volan“ optuženi za učestvovanje u otuđenju motornih vozila, u potpunosti su priznali krivicu za krivična djela za koja ih tereti optužnica Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, za optužene su predložene kazne.

Optuženog Miroslava Pajića, rođenog 1988. godine u Sarajevu, državljanina BiH, kazna zatvora od 6 godina, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM. Od optuženog se takođe oduzima iznos od 20.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

SIPA u akciji

SIPA u akciji "Volan": Uhapšeno šest lica osumnjičenih za organizovani kriminal

Optuženog Sretu Pajića, nadimka Srećko, rođenog 1991. godine u Sarajevu, kazna zatvora od 4 godine i šest mjeseci, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 32.000 KM. Od optuženog se takođe oduzima iznos od 15.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

Optuženi su priznali svoje učestvovanje u otuđenju motornih vozila, najvećim dijelom u iznudi novca za njihov povratak i ostalim nezakonitim radnjama.

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u okviru organizovane grupe koja je činila krivična djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u toku pred Sudom BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.