Među njima i Srbi

Banda organizovana kao vojska: Od poznatog trenera ukrali dragulje, živjeli od pljačke

  • Извор: Курир
  • 23.05.2023. 15:29

Španska policija, u okviru akcije "Nebok", uhapsila je 15 pripadnika organizovane kriminalne grupe, među kojima ima i Srba, zbog višemilionskih pljački u provincijama Alikante, Kasteljon i Valensija, piše španski portal "El Pais"

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih je nađen nakit vrijedan više od 900.000 evra. Uhapšeni se terete i da su od poznatog španskog fudbalskog trenera ukrali vrijedne dragulje.

Novi detalji: Katolički sveštenik koji je zlostavljao 13 dječaka službovao i u Banjaluci

Novi detalji: Katolički sveštenik koji je zlostavljao 13 dječaka službovao i u Banjaluci


Policijska akcija sprovedena je početkom maja, kada su pripadnici Civilne garde pretresli četiri kuće u Valensiji, Kasteljonu i Alikanteu i uhapsili 15 osumnjičenih, među kojima ima Srba, Hrvata, Bosanaca i Čeha, zbog sumnje da su izveli nekoliko spektakularnih pljački i ukrali nakit i ostalu robu u vrijednosti od preko milion evra.

“Članovi bande, od kojih je većina iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, osumnjičeni su za seriju pljački u kojima je ukradena roba milionske vrijednosti. Oni se sumnjiče da su, koristeći lažna dokumenta, pljačkali širom Španije, a da su među njihovim žrtvama i neke poznate javne ličnosti ove zemlje”, piše u tekstu.

Koristili voki-tokije, organizovani kao vojska

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih je pronađen dio plijena koji su opljačkali, i to nakit i satovi vrijedni više od 900.000 evra, automobili vrijedni oko 50.000 i ostala oprema među kojima ima i kvadova, detektora metala, toki-vokija, kao i 50.000 evra u gotovini.

Kćerka i otac brinu o 500 ovaca, pomaže im i magarac Bakir

Kćerka i otac brinu o 500 ovaca, pomaže im i magarac Bakir

“Osumnjičeni razbojnici praktično su živjeli od pljački. Prilikom hapšenja, pretresom prostorija u kojima su boravili, pronađeni su nakit i satovi vrijedni preko 900.000 evra, vrhunski alati, kompresori, agregati, sportska oprema, bicikli, skuteri, konzole za igre, katalizatori, detektori metala, kvadovi, sve u vrijednosti od preko 150.000 evra, ali i 50.000 evra u kešu”, piše u tekstu.

“Članovi bande bili su odlično organizovani, sa dobro definisanim ulogama. Pljačkali su vile i ostale objekte na najrazličitije načine. Ulazili su u objekte tako što su nasilno otvarali vrata i prozore, koristeći nepažnju ili odsustvo vlasnika”, dodaje se u tekstu.

Mirko Rašić izvršio samoubistvo vješanjem!

Mirko Rašić izvršio samoubistvo vješanjem!

Navodno, pripadnici grupe su u svojim pljačkaškim pohodima za komunikaciju koristili voki-toki uređaje, ali i mobilne telefone koje su bacali nakon izvedenih akcija.

“Neprestano su mijenjali vozila i stanove u kojima borave i to obično nakon izvedene pljačke. Živjeli su na visokom nivou i to samo zahvaljujući pljačkanju bogatih. Jednom prilikom su lažnim novcem kupili dva sata ‘Roleks’ i to za 40.000 evra”, piše španski portal.

Ukrali dragulje od poznatog fudbalskog trenera

U tekstu se dodaje da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe, od jednog poznatog trenera u Španiji, ukrali nekoliko skupocjenih dragulja, koji su pronađeni prilikom akcije. Nije saopšteno ime trenera, ali se u tekstu dodaje da je on "izuzetno popularan" u Španiji. 

Pogrebnik ojadio udovice: Nudio im ljubav, a opelješio ih za pare

Pogrebnik ojadio udovice: Nudio im ljubav, a opelješio ih za pare

Navodi se kako je kriminalna grupa bila organizovana na vrhunskom nivou i da je svaki član bande imao prethodno određenu funkciju.

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина