Dva lica

Banjalučani uhapšeni zbog ucjene: Prijetili kompromitujućim fotografijama

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2022. 11:13

Banjalučka policija uhapsila je dva lica iz ovog grada zbog toga što su posljednje tri godine putem društvenih mreža upućivali prijetnje i ucjene da ne bi objavili kompromitujuće fotografije oštećene.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 26.09.2022. godine, izvršili su kriminalističku obradu nad dva lica inicijala Z.P. i B.K. oba iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Ucjena“. Nadležnoj policijskoj stanci, istog dana, prijvljeno je da su lica Z.P. i B.K. unazad tri godine putem društvenih mreža upućivala prijetnje i ucjene oštećenom licu, u kojima su od iste tražili da im na bankovni račun uplaćuje novac ili će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije", stoji u saopštenju.

Policijski službenici su po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice Z.P., kojom prilikom su pronađeni i privremeno uz potvrdu oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. 


Тагови: