Vikend izvještaj

Banjalučaninu oduzet Leksilijum, hapšenje zbog vožnje pod dejstvom droga

  • Извор: АТВ
  • 14.03.2022. 10:11

Banjalučka policija imala je pune ruke posla tokom vikenda, pored hapšenja zbog vožnje pod dejstvom droga, licu B.G. oduzeta je određena količina tableta Leksilijum za koje nije imao dozvolu.

"Policijski službenici PU Banjaluka 12. marta radeći na otkrivanju i spečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvršili su operativno taktičku radnju raciju u jednom ugostiteljskom objektu na području Grada Banjaluka. Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije kod lica inicijala B.G. iz Banjaluke pronađena je i oduzeta određena količina tableta Lexilium, a za koje navedeno lice nije posjedovalo medicinsku dozvolu", piše u saopštenju PU Banjaluka.

Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. Kod lica incijala D.K. iz Banjaluke pronađen je i oduzet suzavac.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 11.03.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala S.J. iz Banjaluke zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu putničkog automobila marke „Golf“ kojim je upravljalo navedeno lice. Lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola i opojnih droga u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola 0,33 g/kg i prisustvo opojne droge „THC“. Lice je uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Takođe, suvozač u navedenom vozilu, lice D.DŽ. iz Banjaluke, je ometao policijske službenike prilikom obavljanja poslova i zadataka, upućujući im pogrdne riječi, zbog čega je lišen slobode i sankcionisan je uručenjem prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.