Za 15 dana sedam kafića obijeno

Banjalučki kafići na meti lopova

  • Извор: АТВ
  • 13.07.2022. 19:45

Banjalučki kafići su na meti lopova. Za 15 dana obijeno je sedam lokala i to na sličan način. Sumnja se da se radi o “serijskim pljačkašima”. Najviše su "opersali" u Obilićevu u kome su za isto veče ušli u najmanje dva objekta.

“Nakon zatvaranja kafića otišao sam kući, a sutradan ujutru kada sam dolazio na posao primijetio sam na ovim stražnjim vratima da su otvorena, obijena, vidio sam i da ima znakova štete na vratima. Što se tiče otuđenih sredstava nije ih bilo puno, za razliku od nekih drugih lokala koje su obili u Obilićevu. Kod nas je ovo na žalost lopova uzeto samo 26 KM iz aparata za igre na sreću”, ispričao nam je Mario Žarić, vlasnik ugostiteljskog objekta „Giardino“.

Video nadzor je pokazao da se radi o dva provalnika koji dobro znaju gdje se šta nalazi. Kamere nisu imale puno efekta, jer nisu spriječile lopove da opljačkaju lokal. 

Pljačkaši iz “Giardina” nisu izašli punih džepova, ali iz obližnjeg ugostiteljskog objekta koji su opljačkali isto veče, itekako jesu. Očigledno sve rade dobro isplanirano, jer gotovo sve i jedan ugostiteljski objekat u koji su upali ima aparate i igre na sreću. 

Od kada su čuli da pljačkašima krađa polazi za rukom, vlasnici i konobari ostalih banjalučkih lokala su u strahu. Kažu, sad je sve u rukama policije. 

“Od kad ja radim ovdje se nije desila nikakva pljačka, imamo standardne sisteme zaštite i nadam se da će tako i ostati. Definitivno da postoji strah, ali mi se iskreno nadamo da će to biti riješeno u najbržem mogućem roku”, kaže Sergej Lukić, konobar ugostiteljskog objekta „Ferata“.

Slučaj bi jedino mogla riješiti policija. Na tome, kažu, aktivno i rade, ali ne otkrivaju previše detalja. 

“Policijska uprava Banjaluka svakako raspolaže određenim saznanjima u vezi sa tim i mi aktivno u saradnji sa Tužilaštvom radimo na rasvjetljavanju ovog predmetnog krivičnog djela”, rekao je Jovan Stojičić, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Novi alarmni sistemi, sigurnije brave i više kamera, možda bi mogli pomoći u odvraćanju pljačkaša od namjera. Upravo će na boljoj zaštiti objekata, kažu ugostitelji, raditi narednih dana.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.