Neredi na Trgu Krajine

Banjaluka: Pet lica lišeno slobode zbog napada na policajca VIDEO

  • 27.12.2018. 13:17

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka do sada su pet lica lišili slobode zbog napada na policijske službenike na Trgu Krajine.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u vremenu od 25.-27.12.2018. godine, lišili su slobode pet lica osumnjičenih da su izvršila krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Oni se sumnjiče da su 25.12.2018. godine na Trgu Krajine, u Banjaluci, upotrebom fizičke snage, nanijeli povrede policijskim službenicima koji su obavljali službene radnje, stoji u saopštenju policije. 

"Sve dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela, kao i identifikovanja drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa navedenim, preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Policijska uprava Banjaluka osuđuje svaki vid nasilja i napada na policijske službenike, te poziva građane da na miran,  dostojanstven i zakonit način izražavaju svoje stavove", navodi se u saopštenju PU Banjaluka.