“Slušaj prije nego zažališ”

Bivši policajac bokserom smrskao lice mladiću, neće u zatvor

 • Izvor: Agencije
 • 25.01.2023.08:00

Abel Pešut, bivši policajac i bokser, kažnjen je radom za opšte dobro za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnju te je nakon objave presude pušten iz istražnog zatvora u kojem se nalazio posljednjih mjesec i po dana.

Pešut je djela priznao pa mu je sud to uračunao u vidu blaže sankcije od one koju je tražilo Državno tužilaštvo, piše Dalmatinski portal.

Po prvoj tački optužnice, osuđen je na deset mjeseci zatvora za napad na Ivana R.D. ispred terase lokala Korado u Trogiru. Nakon prepirke dva puta ga je udario u glavu šakom na kojoj je držao bokser, a kada je pao, još dva puta ga je udario u glavu. Ivan R. D. zadobio je podlive i razderotine na oba oka, prelom nosnih kostiju s pomakom, prelome dna očnih duplji, jagodičnih kostiju, kao i gornje čeljusti.

Pet dana kasnije nazvao je žrtvinog oca Ivana R.D., predstavio mu se imenom i u namjeri da ga zastraši, rekao mu: "Slušaj prije nego zažališ. Čuo sam da me tražiš. Tvoj mali zabada nos gdje mu nije mjesto, što se miješa, ko je on pa će meni određivati koga ću ja udariti, a koga ne. Znam gdje ti je kuća. Odletjeće ti sve u vazduh kad ti doleti bomba. Dođi da se nađemo, da to riješimo", prenosi Index.hr.

Za prijetnju je osuđen na pet mjeseci zatvora, što mu je donijelo jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci, koja je potom zamijenjena radom za opšte dobro tako da će se jedan dan zatvora zamijeniti sa dva sata rada. Pešutu je u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru od 6. decembra.

Izrečena mu je i zabrana približavanja, uznemiravanja i uhođenja žrtava u trajanju od jedne do pet godina. Dužan je i platiti troškove postupka u iznosu od 663.61 evra, piše Dalmatinski portal.

Tagovi:
 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.