“Slušaj prije nego zažališ”

Bivši policajac bokserom smrskao lice mladiću, neće u zatvor

 • Извор: Агенције
 • 25.01.2023. 08:00

Abel Pešut, bivši policajac i bokser, kažnjen je radom za opšte dobro za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnju te je nakon objave presude pušten iz istražnog zatvora u kojem se nalazio posljednjih mjesec i po dana.

Pešut je djela priznao pa mu je sud to uračunao u vidu blaže sankcije od one koju je tražilo Državno tužilaštvo, piše Dalmatinski portal.

Po prvoj tački optužnice, osuđen je na deset mjeseci zatvora za napad na Ivana R.D. ispred terase lokala Korado u Trogiru. Nakon prepirke dva puta ga je udario u glavu šakom na kojoj je držao bokser, a kada je pao, još dva puta ga je udario u glavu. Ivan R. D. zadobio je podlive i razderotine na oba oka, prelom nosnih kostiju s pomakom, prelome dna očnih duplji, jagodičnih kostiju, kao i gornje čeljusti.

Pet dana kasnije nazvao je žrtvinog oca Ivana R.D., predstavio mu se imenom i u namjeri da ga zastraši, rekao mu: "Slušaj prije nego zažališ. Čuo sam da me tražiš. Tvoj mali zabada nos gdje mu nije mjesto, što se miješa, ko je on pa će meni određivati koga ću ja udariti, a koga ne. Znam gdje ti je kuća. Odletjeće ti sve u vazduh kad ti doleti bomba. Dođi da se nađemo, da to riješimo", prenosi Index.hr.

Za prijetnju je osuđen na pet mjeseci zatvora, što mu je donijelo jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci, koja je potom zamijenjena radom za opšte dobro tako da će se jedan dan zatvora zamijeniti sa dva sata rada. Pešutu je u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru od 6. decembra.

Izrečena mu je i zabrana približavanja, uznemiravanja i uhođenja žrtava u trajanju od jedne do pet godina. Dužan je i platiti troškove postupka u iznosu od 663.61 evra, piše Dalmatinski portal.

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.