Vladimir Savić

Bivši policajac hapsio ozloglašenog Sašu Megu, sada traži Malčanskog berberina

  • 30.12.2019. 21:04

Osim pripadnika bezbjednosnih snaga, u potragu za Monikom K. (12) su proteklih dana bili uključeni i članovi brojnih udruženja, komšije, civili... Među njima je bila i "grupa 20", koju su činili roditelji predvođeni bivšim policajcem Vladimirom Savićem, koji je prije 10 godina učestvovao u hapšenju jednog od najsurovijih silovatelja u Srbiji - Sašom Megom.

Saša Mega osuđen je na 20 godina zatvora zbog silovanja tri žene i pokušaja silovanja tokom 2009. godine. U to vrijeme Savić je bio pripadnik Policijske uprave Palilula.

Ugroženost koju je javnost prije 10 godina osjetila, kada je Mega još slobodno šetao po gradom, mnogima se vratila sa saznanjem da je Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo 12-godišnju Moniku. Monika je, srećom, sinoć pronađena u selu Pasjača, a za Jovanovićem se još traga.

Vladimir Savić, koji je preko društvenih mreža pozvao roditelje građane da se i sami organizuju i pomognu policiji, kaže da je način rada Saše Mege i Ninoslava Jovanovića veoma sličan, sa razlikom što je Mega silovatelj, a Jovanović pedofil.

"I jedan i drugi su bili žrtve zlostavljanja i višestruki povratnici, i to je ono što ih spaja. Sam način akcije njihovog hvatanja ne može da se poredi, jer ne može da se poredi urbana potraga sa onom u ruralnom području, niti policijska sa onim koju sam ja organizovao sa roditeljima, naravno, u saradnji sa pripadnicima MUP-a", kaže Savić i nastavlja:

"U ovakvim slučajevima je saradnja sa MUP-om obavezna, da ne bi, ne daj Bože, građani sami uzimali pravdu u svoje ruke. Građani mogu da krenu u potragu, ali moraju biti pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova. Na to sam apelovao kada smo sinoć naišli na atar u kome je Jovanović bio lociran. Ljudi su već uzeli noževe, motke... Prvo, ne smijete ulaziti u područje na kojem policija izvrši blokadu, jer narušavate dokaze i lice mjesta. Drugo, nemate prava nikome da oduzmete život."

On ističe da je konfiguracija terena na kome se tragalo za Monikom i njenim otmičarem veoma loša.

"Kada smo hapšili Sašu Megu mediji su nam mnogo pomogli, jer smo se dogovarali šta je dobro da se objavi, a šta nije. Sada je neko drugo vrijeme - bombastični naslovi štete istrazi, prije svega jer kod samog naroda, koji je opsednut senzacijom i rijalitijem, stvara ideja koju niko ne može više da kontroliše. I onda kreću razne priče i nagađanja - otišao u Bugarsku, otišao u Rumuniju... Sve to ometa dosta istragu", zaključio je Savić.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.