МУП Републике Српске

Бјегунац ухапшен у акцији ”Токио”, која је открила продају 40 килограма кокаина

Младен Самарџија (33), један од најтраженијих бјегунаца Европске уније, ухапшен је у оквиру акције "Токио”, саопштио је МУП Српске.

Како наводе акција ”Токио” се спроводи под надзором Тужилаштва БиХ на подручју Источног Сарајева с циљем хапшења члана организоване криминалне групе који се у претходном периоду бавио препродајом опојне дроге кокаин. Ради се о М.С., држављанину Републике Словеније и БиХ, за којим је расписана Интерполова потјерница Словеније за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

На Јахорини ухапшен један од најтраженијих европских бјегунаца!

На Јахорини ухапшен један од најтраженијих европских бјегунаца!

”У оквиру истраге Управе за организовани и тешки криминалитет, која је трајала дужи временски период, под надзором Тужилаштва БиХ, утврђено је да је лице М.С. наставило да након бјекства у БиХ (чији је држављанин) руководи организованом криминалном групом која се бави међународном трговином  опојним дрогама на подручју Европске уније, БиХ, Републике Србије и Републике Црне Горе, те је самом истрагом документован превоз и продаја преко 40 килограма опојне дроге кокаин и пола килограма опојне дроге хероин”, саопштио је МУП Српске.

Додају да су акцију ”Токио” релизовали Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, ПУ Источно Сарајево и Специјална антитерористичка јединица (САЈ) уз подрушку Европола.

Šta je u Palama radio kum ubijenog vođe

Šta je u Palama radio kum ubijenog vođe "Škaljarskog klana"?

”До сада је одузет један килограм опојне дроге кокаин, 8.000 КМ, 122.580 евра, четири пиштоља, лаптоп, више мобилних телефона, мања количина марихуане, 20 комада метака калибра 9x19 мм и више возила. Ухапшени ће након криминалистичке обраде бити предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ, а против њега биће поднесен извјештај о учињеним кривичним дјелима организовани криминал у вези са неовлаштени промет опојним дрогама, прање новца и ометање рада правосуђа”, наводе у МУП-у Српске.

Пратите нас и путем Вибера