Koprivnica

Bježao presretaču pa napao policajca: "Ti si Srbin i retardiran - voziš automatika"

 • Izvor: Index.hr
 • 04.11.2022.10:52

Darko (55) proglašen je krivim zbog više prekršaja koje je počinio krajem jula u Koprivnici.

Naime, Darko je upravljao teretnim automobilom ford a nije bio svezan, bježao je policijskom presretaču, nije imao vozačku ni saobraćajnu, odbio je alkotest te je vrijeđao policajca.

Policija je otkrila kako je vozio Magdalenskom ulicom iz smjera Ulice Beč u smjeru Starogradske ulice te nije htio stati premda su mu slali znakove iz službenog policijskog BMW-a, i to "upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala", prenosi Index.

"On je nakon toga povećao brzinu, nakon čega je policija sustigla službenim vozilom te dok su vozili usporedo suvozač u službenom vozilu kroz otvoren prozor u pokretu iz vozila davao mu je znak izražen pomoću svijetleće tablice Stop - policija. No, kako se ni tad nije htio zaustaviti, policija ga je pretekla, nakon čega je službenim vozilom za vrijeme vožnje zauzela položaj na sredini kolnika Magdalenske ulice te mu je bilo onemogućeno eventualno preticanje službenog vozila", stoji u presudi.

Tek tad se vozač teretnog vozila zaustavio iza njih. Odbio je alkotestiranje.

Vrijeđao policajca

"Za vrijeme vožnje u službenom automobilu, od mjesta počinjenja prekršaja do službenih prostorija PU koprivničko-križevačke, okrivljeni je vrijeđao policijskog službenika riječima: Ti si Srbin, voziš automatika jer nisi znao položiti auto-školu normalno, zato jer si retardiran", piše u presudi.

Proglašen je krivim za ukupno šest prekršaja te mu je izrečena ukupna kazna od oko 6.700 kuna (oko 1.600 evra), što je osjetno ispod zakonom propisanog minimuma. Kako je dva dana proveo u policijskom pritvoru, mora platiti oko 6.100 kuna. Ako kaznu podmiri odmah, treba platiti samo oko 4.000 kuna.

Osim toga, dobio je dvomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima te mora podmiriti 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravosnažna i na nju se može žaliti.

Tagovi:
 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Jedna od najgledanijih turskih serija sa gotovo pa nemogućnom ljubavnom pričom neće vas ostaviti ravnodušnim.