Selo kod Čačka

Branku lopovi upali u sušaru i odnijeli najbolju pršutu i slaninu: Ove zime će umjesto mesa jesti pekmez i hljeb

  • Извор: Танјуг
  • 15.12.2022. 18:40

Sa početkom svinjokolja u zapadnoj Srbiji, seljaci se suočavaju s problemom krađe mesa iz sušara i pušnica, pa su tako lopovi u samo jednoj noći Branku Radojičiću iz Bresnice ukrali okačeno meso od dvije krmače, koje su težile oko 300 kilograma.

Iza lopova su ostali manji komadi prvenstveno slanine i nekoliko kobasica koje su se nalazile pod samim krovom sušare, pa ih razbojnici nisu vidjeli ili ih nisu mogli dohvatiti.

Branko Radojičić rekao je za Tanjug da je njegova supruga primijetila otovrena vrata sušare. "Kada je ušla unutra, vidjela je da mesa nema".

Branko je krađu prijavio policiji koja je izašla na lice mjesta, ali se, kako kaže, ne nada sa će se ući u trag onima koji su mu u samo jednoj noći odnijeli trud i posao koji su on i njegovi ukućani obavljali u posljednjih godinu dana.

"Četrdeset godina živim ovdje i nikada se nije dogodila neka krađa do sada. Nismo zaključavali. Nije bilo potrebe. Nikada nas nešto ovako nije snašlo", rekla je Brankova supruga Cana.

A domaćini će ovu zimu, kako kažu, morati da provedu na pekmezu i margarinu. Od silnog mesa ostao je poneki kaiš slanine, kavurma i uši za pihtije.

"Otišla je sva pršuta i vrat, ono što je najbolje. Otišla je i prošarana slanina a ostala sapunjara, i tih nekih kobasica koje su bile podignute visoko koje nije lopov mogao da vidi, u suprotnom bi i to otišlo", dodao je Branko.

(Foto: Tanjug)

Тагови: