Oduzeto oružje

Čelinac: Pijan zapucao i pogodio komšijin prozor

  • Izvor: ATV
  • 05.12.2022.11:10

Policija u Čelincu uhapsila je Z.S. iz ove opštine zbog sumnje da je pijan pucao iz puške i tom prilikom oštetio prozor na kući sugrađanina.

"Naime, istog dana oko 19,15 časova, oštećeno lice je prijavilo da je oštećeno staklo prozora na njegovoj porodičnoj kući u Čelincu, te da je neposredno prije nastanka oštećenja čulo dva pucnja iz vatrenog oružja nedaleko od kuće", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon što su izašli na teren, policijski službenici su došli do saznanja da se Z.S. može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

"Navedeno lice je lišeno slobode i podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,31 g/kg alkohola u organizmu. Od lica Z.S. uz potvrdu je privremeno oduzeta lovačka puška sa neoulučenim cijevima i dva pištolja sa četiri pripadajuća okvira i municijom", dodaje se u saopštenju policije.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu "Izazivanje opšte opasnosti", te da se protiv Z.S. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Tagovi: