U devetom mjesecu

Čopor pasa izujedao trudnicu u krugu bolnice

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 11.03.2023. 21:50

Dvadesetjednogodišnju trudnicu u devetom mjesecu trudnoće S.L. napao je čopor pasa i tom prilikom zadobiila je dva ujeda. Incident se desio danas u krugu Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Iz ove ustanove  su više puta apelovali na nadležne iz JKP “ Gradska čistoća“ da riješe ovaj problem. Naglašavaju da ovo nije prvi napad u krugu Opšte bolnice, gdje se psi u čoporima mogu često vidjeti. 

"Šok sam doživjela jer sam trudnica, najviše sam brinula za bebu", ovako je priču o strašnom napadu pasa započela dvadesetjednogodišnja trudnica iz Novog Pazara.

 Sve se dogodilo u krugu Opšte bolnice u ovom gradu, kada se S.L. vraćala sa pregleda.

"Bila sam na CTG-u, vraćala sam se kući. U jednom trenutku napao me je čopor pasa. Bilo ih je petanest, tri velika. Jedan me je odmah ujeo, dok sam se branila od njega, drugi pas me je ujeo za drugu nogu. Uplašila sam se za bebu najviše. U tom trenutku mi je samo to bilo bitno. Počela sam da vrištim, jer nije imalo nikoga, došla su dva momka i tada su se psi razbježali“, kaže trudnica.

Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru je rekao da je trudnica primljena sa dva ujeda u predjelu potkoljenice. Kako kaže, odmah joj je ukazana prva pomoć, nakon čega su je uputili na ginekološko odjeljenje, gdje je utvrđeno da je sa bebom sve u redu. Slučaj je odmah prijavljen komunalnoj miliciji, koja je odmah izaša na lice mjesta.

"Odmah su izašli na lice mjesta. Uzeli smo izjavu od trudnice. Bila je vidno potrešena. Rekla nam je da ju je napalo 15 pasa. Mi smo odmah uputili dopis JKP ' Gradska čistoća'. S obzirom na to da naša 'Čistoća' nema zoo higjenu, dopis se šalje za Vrnjačku Banju i ekipa dolazi petkom. Građani moraju da shvate da imamo puno pasa lutalica i da ekipa iz Vrnjačke Banje ne može sve pse da locira. Ovim putem apelujem na građane da prijavljuju komunalnoj miliciji ili JKP 'Gradska čistoća' lokacije gdje uvide pse lutalice“, kaže komunalni policajac Bojan Milić.

Ovo nije prvi slučaj napada pasa lutalica u krugu Opšte bolnice u Novom Pazaru. Prethodni slučaj desio se prije više od mjesec dana, kada je na istom mjestu napadnuta i medicinska sestra koja radi u toj ustanovi.

Inače, još 2019. godine, tadašnji ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić potpisao je ugovore sa 63 gradonačelnika i predsjednika opština koji će omogućiti realizaciju 77 projekata u tim lokalnim samoupravama, vrijednim skoro pola milijarde dinara. Među tih 77 projekata je bila planirana i izgradnja prihvatilišta za pse i mačke lutalica u Novom Pazaru.

"Grad Novi Pazar je obezbijedio lokaciju za izgradnju prihvatilišta za pse i mačke. Pripremljena je projektna dokumentacija za prihvatilište kojim su predviđene upravna zgrada sa ambulantom i stacionarom i dvije štanare. Ukupna neto površina svih objekata je 396,33 , a ukupna bruto površina je 465,45 metara kvadratnih. Realizacija ovog projekta doprinijeće značajnom smanjenju broja pasa i mačaka lutalica na teritoriji Grada Novog Pazara, čime će smanjiti i broj oštećenih građana, povećati sigurnost na javnim mjestima“, istakao je tada načelnik Divanefendić.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.