Досије

Да ли је бруталан злочин у Градачцу могао бити спријечен?

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2024. 07:30

Брутално убиство у Градачцу и мјесецима послије шокира јавност. Крвавији, језивији и бруталнији злочин се не памти. Нермин Сулејмановић убио је своју супругу Низаму Хећимовић. Све то преносио је уживо на свом Инстаграм профилу. Тог 11. августа пресудио је још двојици људи.

Иако је Сулејмановић пресудио и себи детаља из случаја не мањка. Тек недавно је против судије Општинског суда у Градачцу Лејле Нумановић подигнута дисциплинска тужба и у току је заказивање припремног рочишта. Против ње је формиран предмет јер је одбила одредити мјере забране приласка Низами Хећимовић. А управо је то могло да спријечи трагедију. Бар тако указују детаљи из истраге. 

Данима је трајао терор над Низамом. Куцала је на разна врата. покушавала да спаси живу главу. Од 4. до 11. августа тражила је помоћ. Једини кo joj се нашао јесте њена породица. Пролазили су кроз пакао. Низама је побјегла је од Нермина који ју је претукао. Пријавила га је. Прво се сакрила у Сребренику у стану свога оца. Нермин је тражећи је прогањао све који су је знали. Ни њену тетку није заобишао. 

„Четвртог августа ме назвао Нермин да ме пита је ли Низама код мене, ја сам рекла да није, да треба да дође послије, он ми је само рекао да ако се чујеш са њом јави јој да ми треба ауто, пошто смо се посвађали,ја сам рекла добро и прекинули смо тај разговор. Ја сам назвала њену сестру да питам шта се дешава, јавила се Низама и рекла да он је он претукао да је она побјегла и отишла код тате у стан гдје се сакрила, послије сам ја назвала њега да му кажем да ми се Низама не јавља и да не знам гдје је“, испричала је Зијада Памуковић, тетка убијене Низаме.

За то вријеме Низама је покушавала да заштити себе и дијете. Ипак, чини се да је бирократија у овом случају имала предност над људским животом. А страх са којим је Низама живјела многи који би требали нису могли да схвате. 

 „Послије зове њена сестра да каже да је он код ње дошао кући да прави проблема пошто је био убијеђен да је она код ње, онда смо звали сигурносну кућу у Тузли, међутим они су рекли да не може, да иде у Градачац да социјално одобри. Звале су али они су рекли да Низама дође директно, да узме папире што је Низама одбила, није смјела да се креће јер је он кружио по Сребренику“, навела Памуковићева.

Ни то што је данима кружио тражећи Низаму није пуно забринуло надлежне. На разне адресе упућивали су Низаму, чији је живот већ тад био угрожен. сад је већ јасно је да њену пријаву нису преозбиљно схватили.

Опширније у прилогу из емисије "Досије".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.