Banjaluka

Darko Golić sproveden u Tužilaštvo, branio se ćutanjem

  • 21.01.2020. 18:43

Darko Golić spoveden je u Okružno javno tužilaštvo. Načelniku Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje na teret se stavlja obljuba nad nemoćnim licem. 

Golić se pred tužiocem branio ćutanjem i to iz protesta kaže njegov advokat Jevto Janković. Kako kaže u planu je da Goliću bude predložen pritvor na šta će uložiti žalbu. Kada je u pitanju dalji epilog uzdaju se kaže Janković u materijalne dokaze.

"Nema ovdje rekla kazala nema prostih riječi, mi se uzdamo u materijalne dokaze koji ne govore ali ne lažu, ne lažu, nas interesuje ovaj dio što ne lažu odnosno da se ne podbacuje nešto što nije", kaže Janković.

Golićev branilac poručuje da je Golić uradio sve kako treba, spasio život pacijentu i da nije uradio to što mu se stavlja na teret. Tvrdi i da će svi biti šokirani kada se sazna istina, kakva- ne otkriva. U pravdu vjeruje i brat uhapšenog ljekara.

"Ja sam previše emotivan i vezan za brata reću samo dvije riječi pravda je spora, ali dostižna", rekao je Dragomir Golić.

Darko Golić uhapšen je juče. Navodno je duži vremenski period zlostavljao pacijenta koji je bio u komi nakon saobraćajne nesreće. Saslušano je i još nekoliko radnika UKC-a u svojstvu svjedoka.

Iz OJT potvrdili su da je uhapšeni ljekar saslušan, međutim nisu potvrdili i to da li će mu biti predložen pritvor kako kažu više detalja imaće sutra ujutru.

Oglasili su se i iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Poručuju da je pacijentima u zdravstvenim ustanovama garantovano pravo na ostvarivanje zdravstvene zaštite, uz poštovanje najvišeg mogućeg standarda ljudskih prava i vrijednosti. Dužnost je, kažu, svih zdravstvenih radnika da rade u najboljem interesu pacijenata i da očekuju od zdravstvenih ustanova i nadležnih institucija da na bilo kakvu naznaku nepravilnosti ili zloupotreba u njihovom radu preduzmu zakonom propisane mjere.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.