Mađunarodna akcija

Detalji hapšenja vođa narko-kartela: Djelovali i na Karibima

  • Извор: РТС
  • 11.05.2023. 15:11

U okviru međunarodne akcije "EASY", Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsilo je i privelo vođe balkanskog kartela koji je posljednjih godina organizovao šverc više od sedam tona kokaina na području Evrope.

Akcija je sprovedena u najvećoj tajnosti u saradnji sa policijama Holandije i Belgije uz koordinaciju Evropola. Uhapšene su vođe ovog najvećeg kartela u Evropi.

Više informacija se očekuje poslije vanredne konferencije za novinare MUP-a Srbije koja je zakazana u 16 časova u Palati Srbija. 

U međuvremenu se oglasilo Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je saopštilo da je danas uhapšeno 13 osoba.

Dmitrij Peskov ekskluzivno za ATV: NATO je direktan učesnik sukoba u Ukrajini

Dmitrij Peskov ekskluzivno za ATV: NATO je direktan učesnik sukoba u Ukrajini

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP-ovom službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije poslije višemjesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je uhapšeno 13 osoba i to: M.S., M.L., M.J., D.Đ., M.M., D.N., I.C., R.R., G.P., M.R, V.S. M.P. i Lj.L, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umiješana u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

Jezive poruke učenika šestog razreda -

Jezive poruke učenika šestog razreda - "Probaću i ja sutra, pa šta bude"

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje "skaj aplikacije" putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zapljene od drugih država, prije svega, Republike Francuske.

Na teritoriji Srbije je uhapšeno 13 osoba. Od sedmoro koji nisu uhapšeni, dvije osobe se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rješenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedna osoba je u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri su u bjesktvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je djelovala i na području Kariba na Arubi, u februaru 2022. godine ugovorila je za samo jednu isporuku droge iznos od 4,5 miliona evra.

Vlada Srpske o načinu izvršenja kazne doživotnog zatvora

Vlada Srpske o načinu izvršenja kazne doživotnog zatvora

U toku su pretresi na više lokacija.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.