Austrija

Detalji krvavog obračuna u kojem je ubijen državljanin BiH

  • Извор: Агенције
  • 31.03.2023. 22:04

Četrdesetogodišnji bh. državljanin brutalno je izboden na ulici u Marhtrenku (Gornja Austrija) u petak ujutro.

Unesrećeni je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća napadača brzo je okončana, uhapšeni su četrdesetogodišnji crnogorski državljanin i devetnaestogodišnji mladić iz BiH. Još nije poznato šta je motiv zločinu.

Sipa u Banjaluci uhapsila jednu osobu po Interpolovoj potjernici

Sipa u Banjaluci uhapsila jednu osobu po Interpolovoj potjernici

U početku se ništa nije znalo o identitetu žrtve. Muškarac kod sebe nije imao dokumente. Kasnije se ispostavilo da je riječ o četrdesetogodišnjem bh. državljaninu. Nedugo nakon ubistva dva osumnjičena napadača uhapšena su na dvije različite lokacije.

Navodnog glavnog počinioca, četrdesetogodišnjeg Crnogorca, patrola je u 8.50 sati prepoznala u automobilu, a uhapsila ga je specijalna jedinica Kobre na A7 na putu prema gradu ispred tunela Bindermichl. U 9.20 sati, osumnjičeni devetnaestogodišnji muškarac, takođe iz BiH, uhapšen je bez otpora u kafiću u susjednom gradu Traunu.

Još nije jasno zašto su se trojica Balkanaca upustila u ovaj krvavi obračun. Na prvom ispitivanju nisu bili mnogo razgovorljivi, a ispitivanja su trajala cijelo poslijepodne. Očekuje se da će uhapšeni dvojac u subotu biti prebačeni iz policijskog pritvora u Lincu u zatvor u Velsu, piše austrijski dnevni list Kronen Zeitung.

Banjalučki biznismen osumnjičen da je od osiguranja uzeo više od 58.000 KM: Prijavio raniju saobraćajku

Banjalučki biznismen osumnjičen da je od osiguranja uzeo više od 58.000 KM: Prijavio raniju saobraćajku

Međutim, žrtva i osumnjičeni možda su se poznavali, a dosad nepotvrđene navodne informacije govore da su radili u istom lageru. Više informacija bi trebalo biti poznato u sljedećim danima.

Тагови: