Prijedor

Detalji krvavog pohoda: Nakon što je ubio policajca, Šabić pokušao ubiti ostale članove porodice

  • 25.04.2019. 18:06

Marko Šabić, nakon što je ubio policajca Slađenka Tubina u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora, pokušao je ubiti i ostale članove svoje porodice, a tom prilikom ranio je svoju maloljetnu ćerku u rame.

Navodi se ovo u istrazi o ubistvu policajca Tubina, a u koju je Srpskainfo imala uvid.

Precizirano je da je do sukoba između Šabića i njegove supruge Josipe došlo ispred njihove kuće u Gornjoj Ravskoj. Ona ga je tom prilikom nazvala narkomanom, što je njega naljutilo, te je uzeo nož i pokušao je ubosti.

"Njegov otac Veselko je pokušao da zaštiti snaju, ali ga je Marko više puta ubo nožem u leđa. Šabić zatim ulazi u njihovu kuću, uzima pušku i zatvara se u kupatilo", navedeno je u istrazi.

Nakon toga, porodica je povrjeđenog Veselka odvezla u bolnicu, a o svemu je obaviještena policija i na lice mjesta stiže policajac Slađenko Tubin.

"Šabić zatim otvara vrata od kupatila i iz lovačke puške, iz neposredne blizine puca u policajca. Nanio mu je teške povrede u predjelu stomaka, od kojih je preminuo. Marko zatim za policajcem izlazi ispred kuće i puca nasumično u pravcu prisutnih i tom prilikom je u lijevo rame ranjena njegova šesnaestogodišnja ćerka", navodi se u istrazi.

U međuvremenu, u Okružnom sudu u Banjaluci održano je i ročište i Šabiću je određen jednomjesečni pritvor. Republički tužilac je tražio da pritvor bude određen, jer postoji bojazan da bi on mogao ponoviti ubistva.
Osim toga, u prijedlogu pritvora navodi se i da je on liječen od psihičkih oboljenja. Takođe, tužilac ističe da ako bi Šabić bio pušten na slobodu da se mogu očekivati protesti u Prijedoru.

"Kod porodice, rođaka i prijatelja ubijenog Tubina ubistvo je izazvalo veliku uznemirenost i realno se može očekivati da bi svoje nezadovoljstvo mogli manifestovati i javnim okupljanjem i protestima. Mogući su i sukobi na javnom mjestu, ako bi Šabić bio pušten na slobodu", rekli su u Republičkom tužilaštvu.

Šabićev advokat Nikola Tomašević protivio se određivanju pritvora, jer je rekao da nisu ispunjeni uslovi.

On je istakao da se treba voditi računa i o lošem psihičkom zdravlju osumnjičenog koji koristi lijekove za smirenje i mora biti pod nadzorom ljekara.

(Srpskainfo)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм