Nikola M. (27)

Detalji nesreće na Ibarskoj magistrali: Dao drugu da vozi, a on usmrtio četvoro

  • 09.08.2019.16:39

BMW kojim je ludačkom brzinom upravljao Nikola M. (27) i usmrtio četiri mlade osobe, pripada njegovom prijatelju Stefanu Matoviću (28), koji je bio u automobilu i teško je povrijeđen.

Prema saznanjima, Matović je kobne večeri dao drugu da vozi automobil, što je on učinio vozeći 170 na sat. Pri toj brzini zakucao se u “dačiju” na Ibarskoj magistrali i na licu mjesta usmrtio četiri osobe, a četiri teško povrijedio.

Kako saznajemo u BMW su se u trenutku sudara nalazile četiri osobe, od kojih je jedna, studentkinja Katarina Ivanković (20), stradala na licu mesta.

Teške povrede zadobila je i Katarinina sestra, a inače Nikolina djevojka, Kristina Vasiljević (23), koja je u trenutku sudara sjedila na suvozačevom mjestu. Nesrećna djevojka zadobila je prelom pršljenova i rebara, kao i povredu bubrega.

U udesu je povređen i Stefan Matović, a najlakše povrede zadobio je upravo Nikola M. koji je upravljao automobilom.

Preminula još jedna osoba iz “dačije”

Prema do sad poznatim informacijama u “dačiji”, u koju se BMW zakucao, nalazile su se četiri osobe. Iz ovog automobila za sada je identifikovan samo vozač “dačije” kao Aleksandar Savatić (22), taksista iz Valjeva. On je stravičnim povredama podlegao danas u bolnici.

Savatić, koji je inače taksista, kobne večeri nije bio u radu, ali je upravljao službenim vozilom.

Prema nezvaničnim informacijama, Savatić se tek uključio na Ibarsku magistralu kada se sa 170 kilometara na sat BMW zakucao u njegov automobil.

Za sada nije poznato ko su ostali poginuli iz “dačije”.

(Blic)