Na kraju se pomirili

Detalji obračuna u Banjaluci: Fudbaleri igrali igrice pa jedan ubo drugog

  • Izvor: nezavisne.com
  • 22.11.2022.14:07

Mladić koji je u petak povrijeđen nožem u Banjaluci je fudbaler Miloš Č. (26) koji igra za za Ljubić iz Prnjavora, a za pokušaj njegovog ubistva osumnjičen je Dušan Č. (26), njegov dobar drugar koji je ranije bio fudbaler Krupe, a koji mu je nekad bio i cimer, potvrđeno je za "Nezavisne".

Kako piše pomenuti portal sve se desilo u petak naveče u kući u banjalučkoj Ulici Mlađe Ćusića, gdje su mladići kobne večeri navodno igrali igrice i u jednom momentu došlo je do međusobnog obračuna koji je krvavo završio.

Prema riječima neimenovanog izvora, nije poznato šta je bio okidač da se, inače, dobri drugovi, fizički sukobe niti da li su te noći bili po dejstvom alkohola.

Međutim, obojica su u tom sukobu povrijeđeni, a deblji kraj izvukao je Miloš Č. koji je zadobio povrede nožem na više mjesta odnosno po vratu i lopatici. Te povrede nisu opasne po život i nakon ljekarskog zbrinjavanja, pušten je na kućno liječenje.

Miloš Č. rekao je kratko za "Nezavisne", da neće davati nikave informacije u vezi sa događajem, te nije potvrdio niti demantovao incident.

Na pitanje o njegovom zdravstvenom stanju kratko je rekao:

"Ja sam odlično".

Osumnjičeni je važio za mirnog fudbalera koji je nakon kraće igre za Krupu, odlučio da se vrati u Srbiju.

Kako je rekao izvor, oni su se upoznali u Beogradu i postali su dobri drugari, a povrijeđeni Miloš je čak bio primio Dušana da jedno vrijeme živi kod njega u Banjaluci.

On je oko dva mjeseca igrao za Krupu i nedavno je raskinuo ugovor.

"Dušan Č. je uvijek izgledao tako mirno, kao da mrava ne može zgaziti. Nikad nije ton povisio, zato je potpuno nejasno šta je moglo da bude okidač da oni nasrnu jedan na drugog. Teško je povjerovati da ih je igrica mogla dovesti do tog, ko zna šta im se desilo. Nakon svega oni su izašli iz bolnice i ostali u dobrim odnosima", rekao je naš izvor.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka nadležnoj policijskoj stanici je u petak oko 23 časa prijavljeno, da je u porodičnoj kući u Banjaluci došlo do međusobne tuče između dva lica, kojom prilikom je D.Č. nožem nanijelo tjelesne povrede oštećenom licu u vrat.

"Oštećenom licu, kao i osumnjičenom D.Č. je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko – kliničkom centru Republike Srpske", navode iz policije i dodaju da su u subotu izvršili su kriminalističku obradu nad D.Č. iz Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 124. a u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

"O svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv D.Č., dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", navode iz policije.