Sahrana u utorak

Detalji tragedija kod Mostara: Trogodišnja djevojčica se bori za život

  • Izvor: avaz
  • 25.09.2022.21:27

Djevojčica stara samo 3 godine bori se za život nakon što je teško povrijeđena u nesreći kod Mostara u kojoj su poginuli njeni roditelji i brat.

U stravičnom sudaru, stradali su Boris (35) i Marijana (34) Krstić i njihov 9-godišnji sin, koji su se navodno vraćali sa izleta.

Do tragedije je vjerovatno došlo zbog alkohola i trkanja vozača BMW-a X5 i “mercedesa”.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac (46), takođe je poginuo.

Kako piše Avaz, prema jednoj verziji događaja, nesreću je izazvao upravo Primorac, koji je nepropisno preticao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, usled čega je udario u “mercedes” za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u “reno senik”, u kojem je bila porodica Krstić, a kretao se iz suprotnog smijera.

Takođe, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gde žive. Dodaju kako se spekuliše da je Primorac krenuo da pretiče Doku, ali da on to nije dopustio pa je uslijedila trka.

Doko je prošao nepovrijeđen, a teške povrede, osim trogodišnje kćeri stradale porodice, zadobile su još tri osobe. Niko od njih nije životno ugrožen.

Djevojčica je hospitalizovana na Odeljenju u za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobila je teške povrede koje su opasne po život, rekli su iz bolnice Mostar. 

Poznat je termin sahrane porodice Krstić za koju su prijatelji i poznanici imali samo riječi hvale. Ispraćaj će biti u utorak u 15 sati ispred Gradske mrtvačnice “Bijeli Brijeg”, a pokop će se obaviti na Rimokatoličkom groblju “Ortiješ”.