Србија

Детаљи убиства мале Данке: Ударили је аутом, па бацили на депонију!

  • Извор: АТВ
  • 04.04.2024. 10:23

Потрага за несталом Данком Илић (2), нажалост, добила је трагичан епилог. Најцрње слутње породице и јавности су се обистиниле, а јутрос су ухапшене двије особе због сумње да су аутомобилом усмртили дјевојчицу, а потом њено тијело бацили на дивљу депонију уз ”Старобањски пут” код Бора, сазнаје АТВ.

Како је потврђено за АТВ криминалистичка полиција из Бора ухапсила је раднике Јавног комуналног предузећа ”Водовод” Бор С. Ј. (50) из села Лука и Д. Д. (50) из села Злот.

”С.Ј. је осумњичени да је службеним возилом ”фиат панда” у улици Радомира Путника ударио у пјешака, двогодишњу Данку, и усмртио је. Заједно са колегом Д.Д. тијело дјевојчице убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на ”Старобањском путу” код Бора гдје су тијело избацили са десне стране пута”, каже извор близак истрази.

С.Ј. се на терет ставља да је тиме починио тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја, а Д.Д. помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Обојици је након хапшења одређено задржавање до 48 сати.

Истрага криминалистичке полиције ПУ Бор указује да се све одиграло 26. марта око 13:52 часова, односно свега седам минута након што је, према пријави мајке, дјевојчица нестала.

Вучић: Ухапшене двије особе због убиства Данке Илић

Вучић: Ухапшене двије особе због убиства Данке Илић

”С.Ј. се на терет ставља да није прилагодио брзину кретања возила стању и условима на коловозу усљед чега је предњим десним дијелом возила ударио у дјевојчицу и усмртио је”, наводи извор из истраге.

Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора. Била је са мајком и братом када је нестала и од тада јој се губи сваки траг. Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

У потрази за Данком МУП Србије организована је једна од најопсежнијих потрага, у коју се укључио цијели регион. 

Полиција из Бора јуче је на мјесто нестанка довела службене псе који су поново претраживали терен, а недуго након тога доведена су и два мушкараца који су показивали терен, док их је полиција снимала.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: