Donji Goleši

Detalji užasa kod Banjaluke: Rođaka ubio sjekirom nakon sukoba oko ovaca

  • Извор: Глас Српске
  • 20.04.2023. 14:12

Vinko Matić (56) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je udarcima sjekirom ubio komšiju i rođaka Radomira Matića (78), a sukob je navodno počeo kada su ovce ušle u njegovu livadu.

Ovaj stravični zločin odigrao se u zaseoku Jelići u Donjim Golešima kod Banjaluke, te je potresao mještane Goleša ali i okolnih mjesta.

Kako saznaje Glas, Vinko je policiji prijavio da je “samo istukao” Radomira. Izvor blizak istrazi rekao je da je policija po prijavi odmah izašla na mjesto zločina gdje je zatekla tijelo te su shvatili da ono što im je prijavljeno ne odgovara istini, već da je starac više puta izudaran oštrim predmetom po cijelom tijelu.

 "Osumnjičeni je policiji prijavio da ga je starac udario štapom, te da mu je on uzvratio i istukao ga. Međutim, na okrvavljenom tijelu su uočene rezne rane od sjekire. Izvršen je uviđaj, a prvi rezultati istrage ukazuju da je među njima došlo do svađe i da je Vinko prvo drvetom udario Radomira, koji je usljed toga najvjerovatnije pao. Potom mu je zadao više udaraca sjekirom po cijelom tijelu“, rekao je izvor blizak istrazi.

"Ponudiću novi dokument strankama da se ujedinimo oko samostalnosti Srpske unutar BiH"

Dodaje da su rane po tijelu ukazivale su na to da je u zločinu najvjerovatnije korišćena sjekira te je nesrećni muškarac iskrvario nasmrt.

Prilikom pregleda tijela ubijenog Radomira su pronađene brojne povrede po grudnom košu, ali i rukama, a koje pokazuju da se branio, ali nije uspio.

Kako navode izvori bliski događaju, osumnjičeni Vinko se u ovo selo vratio na očevinu prije desetak godina, a često je dolazio u sukobe sa komšijama. Navodno je imao i psihičkih problema i bio je sklon alkoholu.

"Nastradali Radomir je Vinkov rođak sa očeve strane, u tom selu kažu stric. Priča se da su i ranije imali probleme, ali su valjda taj dan ovce ušle u njegovu zemlju pa je to bio okidač za sukob koji je nažalost tragično završio. Vinko je jedno vrijeme radio kao taksista, ali se vratio u selo pa je tu bilo nekakvih problema“, rekao je izvor koji nije želio da se pominje njegov identitet.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni nije bio oženjen, a bio je sklon alkoholu.

Misteriozan bljesak na nebu iznad Kijeva – niko ne zna šta je, oglasila se i NASA

Misteriozan bljesak na nebu iznad Kijeva – niko ne zna šta je, oglasila se i NASA

"Priča se da se liječio na psihijatriji.  Znao je, kada ga sretnemo kod prodavnice, da se požali na neke ljude za koje je tvrdio da su ga maltretitali, zlostavljali pa i vezali i da je to sve jako uticalo na njega. U svakom slučaju zločin je strašan, nastradao je čestit čovjek i policija je tu da utvrdi šta se tačno desilo“, rekao je izvor.

Na osnovu naloga suda izvršen je pretres kuće osumnjičenog Vinka Matića u kojoj je pronađena sjekira za koju se sumnja da je njom počinjen zločin.

"Sjekira, kao i krvava odjeća osumnjičenog su izuzeti i biće poslati na vještačenje. Osumnjičeni Vinko nalazi se na kriminalističkoj obradi i juče je saslušan i predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci“, naveo je izvor iz istrage.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka potvrdili su da je uviđaj obavio dežurni tužilac Gordana Mijatović, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

Oglasila se porodica Mihaela Šumahera poslije sramnog intervjua, evo šta će uraditi

Oglasila se porodica Mihaela Šumahera poslije sramnog intervjua, evo šta će uraditi

"Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja, na utvrđivanju okolnosti počinjenog ubistva, a naložena je i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci“, kažu iz Tužilaštva.


Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм