Детонација

Испред требињске болнице експлодирала бомба с тајмером

Требињска полиција трага за непознатом особом, или више њих, који су активирали експлозивну направу уз зграду требињске болнице! Срећом, у експлозији нико није повријеђен, а на фасади болнице је причињена мања материјална штета.

Срђан Вукановић, портпарол Окружног јавног тужилаштво у Требињу, каже да је полицији пријављено да је бомба експлодирала јуче око 16 часова.

"Пријављено да је у близини објекта требињске болнице експлодирала непозната направа. На лице мјеста изашао је дежурни тужилац и полицијски службеници који су извршили увиђај. У експлозији нико није повријеђен, а током увиђаја је утврђено да је на објекту причињена незнатна штета на фасади", рекао је Вукановић.

Она каже да се радило о импровизованој експлозивној направи, ручне израде, која је имала сатни механизам и највјероватније је била подешена да се активира преко тајмера.

"На лицу мјеста су изузети фрагменти те направе и други трагови који су упућени на вјештачење. Такође, тужилац је наложио полицијским службеницима да спроведу све истражне мјере и радње у циљу расвјетљавања тог кривичног дјела", каже Вукановић.

Засада у полицији и тужилаштву не располажу са информацијом шта би уопште могао бити мотив напада, ни ко је евентуално био мета.

"Случај је квалификован као кривично дјело изазивање опште опасности и истрага је у току", рекао је Вукановић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)