ATV

Детонација

Испред требињске болнице експлодирала бомба с тајмером

Требињска полиција трага за непознатом особом, или више њих, који су активирали експлозивну направу уз зграду требињске болнице! Срећом, у експлозији нико није повријеђен, а на фасади болнице је причињена мања материјална штета.

Срђан Вукановић, портпарол Окружног јавног тужилаштво у Требињу, каже да је полицији пријављено да је бомба експлодирала јуче око 16 часова.

"Пријављено да је у близини објекта требињске болнице експлодирала непозната направа. На лице мјеста изашао је дежурни тужилац и полицијски службеници који су извршили увиђај. У експлозији нико није повријеђен, а током увиђаја је утврђено да је на објекту причињена незнатна штета на фасади", рекао је Вукановић.

Она каже да се радило о импровизованој експлозивној направи, ручне израде, која је имала сатни механизам и највјероватније је била подешена да се активира преко тајмера.

"На лицу мјеста су изузети фрагменти те направе и други трагови који су упућени на вјештачење. Такође, тужилац је наложио полицијским службеницима да спроведу све истражне мјере и радње у циљу расвјетљавања тог кривичног дјела", каже Вукановић.

Засада у полицији и тужилаштву не располажу са информацијом шта би уопште могао бити мотив напада, ни ко је евентуално био мета.

"Случај је квалификован као кривично дјело изазивање опште опасности и истрага је у току", рекао је Вукановић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?