Детонација

Испред требињске болнице експлодирала бомба с тајмером

Требињска полиција трага за непознатом особом, или више њих, који су активирали експлозивну направу уз зграду требињске болнице! Срећом, у експлозији нико није повријеђен, а на фасади болнице је причињена мања материјална штета.

Срђан Вукановић, портпарол Окружног јавног тужилаштво у Требињу, каже да је полицији пријављено да је бомба експлодирала јуче око 16 часова.

"Пријављено да је у близини објекта требињске болнице експлодирала непозната направа. На лице мјеста изашао је дежурни тужилац и полицијски службеници који су извршили увиђај. У експлозији нико није повријеђен, а током увиђаја је утврђено да је на објекту причињена незнатна штета на фасади", рекао је Вукановић.

Она каже да се радило о импровизованој експлозивној направи, ручне израде, која је имала сатни механизам и највјероватније је била подешена да се активира преко тајмера.

"На лицу мјеста су изузети фрагменти те направе и други трагови који су упућени на вјештачење. Такође, тужилац је наложио полицијским службеницима да спроведу све истражне мјере и радње у циљу расвјетљавања тог кривичног дјела", каже Вукановић.

Засада у полицији и тужилаштву не располажу са информацијом шта би уопште могао бити мотив напада, ни ко је евентуално био мета.

"Случај је квалификован као кривично дјело изазивање опште опасности и истрага је у току", рекао је Вукановић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.