Tragedija u Srbiji

Dječak poginuo jer je ostavljen sam u kući: Hraniteljka otišla na odmor i proslijedila ga poznanici

  • Извор: Блиц
  • 21.08.2023. 21:10

Užasna tragedija potresla je sve građane Srbije kada je dijete sa posebnim potrebama (14) preminulo u subotu uveče nakon što je pod još nerazjašnjenim okolnostima ispalo kroz prozor zgrade u Bečeju, u Dositejevoj ulici, gdje ga je starateljka Mirjana L. (60) ostavila na čuvanje poznanici i otišla na more.

Kako saznaje "Blic" iz izvora bliskog istrazi, Mirjana je u tom stanu živjela sa sada pokojnim djetetom čiji je bila hranitelj i u stan je pozvala poznanicu Zdenku K. (56) iz Bačkog Gradišta da ga uz novčanu naknadu pričuva dok je ona na odmoru.

Aleksandra Stojkovića Bosanca pretukao sin

Aleksandra Stojkovića Bosanca pretukao sin

- Mirjana je stan napustila oko 18 časova i u stanu ostavila dijete sa Zdenkom kome ga je povjerila na čuvanje, a s njom je bila i njena rođaka iz Hrvatske Lj. P. (49). Policiji je oko 21 sat dojavljeno da dijete leži na travnjaku ispred zgrade i po izlasku na teren i policajci i ljekari Hitne pomoći nisu mogli da mu pomognu već samo da konstatuju smrt na licu mjesta - priča naš sagovornik.

Kaže da se vjerovatno nikada neće utvrditi kako je došlo do tragedije jer je dijete ostavljeno samo u stanu, tako da se ne zna da li je nesrećni mališan ispao kroz prozor ili namjerno skočio.

Vozač na sjedištu u autu našao zmiju otrovnicu!

Vozač na sjedištu u autu našao zmiju otrovnicu!

- Ono što je do sada utvrđeno jeste da je dijete ostavljeno bez ikakvog nadzora zato što su Zdenka i njena rođaka otišle u prodavnicu. Budući da je dijete imalo teški mentalni poremećaj ono nikako, ni trena nije smjelo da bude bez nadzora, ali se nažalost to desilo i dovelo do velike tragedije - priča naš sagovornik.

Hranitelji imaju pravo na odmor, ali to moraju da prijave Centru za socijalni rad

Izvor "Blica" kaže da je Mirjana dugogodišnji hranitelj te da joj pokojni dječak nije prvo dijete koje joj je povjereno na čuvanje, tako da je sigurno znala kakvu proceduru mora da ispoštuje kada odlazi na odmor ili iz nekog drugog razloga ostavlja dijete.

Ispravka: Nermin Sulejmanović nije ubio dijete

Ispravka: Nermin Sulejmanović nije ubio dijete

- Prema pravilima Centra za socijalni rad i ono na šta se između ostalog hraniteljima prvo ukaže jeste da i oni imaju prava kao i svi drugi na odmor. Međutim, za to postoji procedura koja podrazumijeva da hranitelj o svojim planovima mora da obavijesti Centar za socijalni rad koji u dogovoru sa hraniteljem i procjenom stanja povjerenog maloljetnog ili punoljetnog lica staratelju može da odredi kome će ono biti ostavljeno na čuvanje i ko će se o njemu brinuti, kako bi mogli da utvrde da li će adekvatno biti zbrinuto i da li će se o njemu brinuti sa dužnom pažnjom uz sve propisane uslove koje lice kome je povjereno dijete mora da ispuni: od stručnosti, do smještaja, pogotovo kada se radi o osobama sa posebnim potrebama - ističe naš sagovornik.

Horor u Bijeljini: Izbo ženu, pa skočio sa balkona?

Horor u Bijeljini: Izbo ženu, pa skočio sa balkona?

Stoga, kako kaže, Mirjana nije mogla da ne poznaje tu proceduru, pogotovo zato što je dugo vremena bila na čelu Udruženja hranitelja "Dečiji osmeh" iz Novog Bečeja.

Uhapšene sve tri žene

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Mirjanu L. (60) sa prebivalištem u Novom Bečeju, Zdenku K. (56) iz Bačkog Gradišta i državljanku Hrvatske Lj. P. (49),zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično djelo napuštanje nemoćnog lica.

Romsko krštenje od milion evra

Romsko krštenje od milion evra

Sumnja se da je Mirjana, kao staratelj 14-godišnjeg djeteta sa posebnim potrebama, ostavila dječaka na čuvanje Zdenki i Lj. P. koja joj je došla u goste iz Hrvatske, te da je on u subotu iskočio kroz prozor stana na trećem spratu i preminuo.

Mirjana je uhapšena kod Čačka na putu ka moru gdje je krenula na odmor.

Bregoviću zabranjen ulaz u Moldaviju, teške riječi ministarstva

Bregoviću zabranjen ulaz u Moldaviju, teške riječi ministarstva

Kako je saopšteno iz Policijske uprave u Novom Sadu, osumnjičene su zadržane do 48 sati i biće privedene, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bečeju.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина