Пула

Дјечак пронађен крвав: Породица мисли да је претучен, полиција има другу причу

  • Извор: Индекс
  • 10.11.2023. 11:50

Тинејџер (16) у фебруару је, сав крвав, пронађен како лежи на цести у Пули. Службена верзија полиције и државног тужилаштва гласи да је пао с бицикла, а породица и пријатељи вјерују да је жртва групе малољетника.

Д‌јечаку је лице било смрскано, усна располовљена. Многе нелогичности из тога случаја остале су и даље необјашњене. А онда се догодило још неколико напада на малољетнике. Кривци за њих пронађени су управо у већ споменутој групи малољетника. Неколицина је приведена и изречене су им мјере опреза, доноси емисија Провјерено Нове ТВ.

У пола године пријављена су три напада, једна пријетња смрћу и, према полицији, један случајни пад с бицикла. У свим случајевима преклапају се имена малољетника, чланова екипе из исте градске четврти.

Погинуо мушкарац, повријеђене двије жене у експлозији гаса

Погинуо мушкарац, повријеђене двије жене у експлозији гаса

"Не можемо рећи да постоји некаква група малољетника која хара около и туче своје вршњаке", саопштила је Сузана Сокач, портпарол ПУ истарске.

Полиција види случајност, а родитељи нападнуте д‌јеце заташкавање

Шта се заиста догађа у том истарском граду? Је ли први забиљежени случај, у којем је 16-годишњаку смрскано лице, заиста несрећа?

Мјесто на којем је пронађен повријеђени д‌јечак новинарима Провјереног показала је Мартина Переша, новинарка која од почетка покушава схватити шта стоји иза тог случаја.

Шпанија ће тек да

Шпанија ће тек да "гори": Договор је пао, амнестија најављена - Санчез и Каталонци постигли споразум

"Дјечак који је настрадао овд‌је негд‌је кретао се бициклом и први свједок, колико је нама познато, појавио се око 21 сат и 30 минута и нашао дјечка у несвијести с тешким повредама главе. Д‌јечак који је настрадао, чим је дошао к себи, првом је свједоку рекао да је претучен, дословно мислим да му је рекао: 'Пребили су ме'", рекла је Мартина Переша, новинарка портала Истра 24.

Изгубио сјећање

У ријечком КБЦ-у је оперисан. Полиција га је испитала, али је изгубио сјећање на тренутак у којем је настрадао. Сутрадан његов пријатељ полицији пријављује пријетње смрћу које је ноћ прије добијао. Његова мама назвала је младића с чијег су броја пријетње стизале.

"Он је мени дао девет имена, укључујући и своје. Расплакао се. Ја говорим: 'Гледај, ја идем сад на полицију и ја твоје име морам рећи јер си ти споменут у тим позивима'", рекла је његова мама Ивана.

Нови снимак Хофмана: Туче човјека и урла

Нови снимак Хофмана: Туче човјека и урла

Полиција је саопштила да су провели опсежну истрагу, а криминалистичким истраживањем искључена је одговорност осам особа, међу којима је и члан породице полицијског службеника.

Полиција истрајава на причи о паду с бицикла

"Обавили смо више од 40 разговора, прегледали смо више снимака с различитих локација на подручју града Пуле и провели смо друге радње те смо утврдили да се недвосмислено ради о паду с бицикла", рекла је Сузана Сокач, портпарол ПУ истарске.

Ален Исламовић проговорио о тучи са Тифом

Ален Исламовић проговорио о тучи са Тифом

Вршњачко насиље поновно је дошло у фокус неколико мјесеци касније. У мају је у дворишту школе нападнут тринаестогодишњак, двојица су малољетника ухићена и против њих је поднесена кривична пријава.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: